Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Twitter'dan mesajları silmek hiç bir işe yaramıyor

Twitter'dan mesajları silmek hiç bir işe yaramıyor

GÜNDEM Haberleri

Sosyal medya uzmanı Yasin Kesen, 'Atılan bütün tweet'lerin kaydı, Emniyet ve MİT'te tutuluyor. Silmek hiçbir işe yaramaz. Silinen mesajlar da görülüyor' dedi.

Sosyal medya uzmanı Yasin Kesen, "Atılan bütün tweet'lerin kaydı, Emniyet ve MİT'te tutuluyor. Silmek hiçbir işe yaramaz. Silinen mesajlar da görülüyor" dedi. nbsp;Gezi Parkı olaylarıyla ilgili Twitter'da yapılan kara propagandaya dikkat çeken Başbakan Erdoğan, "Twitter denilen bir bela var. Yalanın, abartının daniskası burada. Bana göre toplumun baş belası" demişti. İzmir'de de Twitter üzerinden halkı galeyana getirecek mesajlar atan kişilerin gözaltına alınmasından sonra gözler bu paylaşım sitesine çevrildi. Biz de konuyu Türkiye'de atılan bütün tweet'lerin kaydını tutan sosyal medya.in adlı şirketin başında olan Yasin Kesen'e sorduk. Kesen, "Atılan bütün tweet'lerin kaydı tutuluyor. Silinen tweetler de kayıtlarda var. Emniyet ve MİT de bu tweetleri arşivliyor. Dolayısıyla tweet'lerin daha sonra silinmesi bir şey ifade etmiyor" dedi. nbsp;
Eylemlerin bu kadar geniş kitleye ulaşmasında Twitter'ın büyük rolü olduğuna işaret eden Kesen, "Bunu Arap coğrafyası da yaşadı. Twitter, hızlı hareket etmeyi ve geniş kitlelerin hızlı bilgiyle ulaşmasını sağlıyor. SMS'le bu kadar hızla yayılmazdı. Twitter'da virüs etkisiyle, viral bir yayılma var. Sizin attığınız bir tweet'i, 50 bin takipçisi olan başka birisi retweet ettiğinde ulaşılan insan sayısı muazzam değerlere ulaşıyor. 1 Haziran'da atılan 27 milyon tweet'in 17 milyonu retweet'ti. Türkiye, Twitter'ı dünyada en fazla kullanan 10 ülkeden birisi. Önemli olan kamu gücünün de burayı etkili kullanmasıydı ama yapamadılar" şeklinde konuştu. "Güvenlik güçleri Twitter'ı daha etkin kullanabilseydi, şiddet olaylarının önüne geçebilirdi" yorumunu yapan Kesen, "Medya, Gezi Parkı eylemlerini konu etmeyince, onlar da konu kapanıyor zannetti ama çok daha ağır bir fatura çıktı. Ciddiye alsalardı, bunun önüne geçebilirdi. Devlet elinde sopayla değil, vatandaşıyla diyalog kurarak bir şeyler yapmalıydı" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...