BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Terör olmasaydı eti pahalı yemezdik

Terör olmasaydı eti pahalı yemezdik

Türkiye’de kırmızı et fiyatının, beyaz et fiyatını 7’ye katlaması üzerine başlayan tartışmalar sürüyor.



Türkiye’de kırmızı et fiyatının, beyaz et fiyatını 7’ye katlaması üzerine başlayan tartışmalar sürüyor. Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin,Türkiye’nin 1 milyon 200 bin ton civarında kırmızı et tüketimi, 576 bin ton ise kayıt altında kırmızı et üretimi bulunduğunu belirterek, terörün de fiyatlarda etkisi olduğunu söyledi. Et açığının karşılanması için ithalat yolunun açılmasına karşı çıkan ve yerli üretimin desteklenmesi gerektiğini belirten Yetkin, “Türkiye hayvancılığının merkez bölgeleri olan Doğu ve Güneydoğu’da meralar terör nedeniyle kullanılmaz hale geldi. Ülke hayvancılığı büyük darbe aldı” dedi. Yetkin, bir an önce süt hayvanlarının kesiminin engellenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT