Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Londra'da İslam Merkezi'ni yaktılar

/ Kaynak: OZEL
Londra'da İslam Merkezi'ni yaktılar

DÜNYA Haberleri  / OZEL

İngiltere'nin başkenti Londra'da Somalili Müslümanlara ait İslam merkezi ırkçı saldırganlar tarafından ateşe verildi

İngiltere'nin başkenti Londra'da Somalili Müslümanlara ait Londra İslam merkezinde yangın çıktı. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangının ırkçı saldırıdan çıktığı belirtiliyor.Yanan binanın duvarlarında daha önce ırkçı İngiliz örgüt English Defence Leauge'e (EDL) ait sprey boya yazısı görüldüğü belirtildi.Binanın cami olarak değil okul çıkışında çocuklar tarafından dinlenme ve eğitim amacıyla kullanıldığı kaydediliyor. Kasaba halkı ise ''çok ırklı'' olan bölgede ayrımcılık istemediklerini söylüyor.
İslam İnsan Hakları Komisyonu ise İngiltere 'deki Müslümanların kendilerine yönelik son haftalardaki saldırı dalgasından dolayı korku içinde yaşadıklarını ve yönetimin Müslümanları korumak için daha çok şey yapması gerektiğini söyledi. Örgüt, sosyal medyada Müslümanlara yönelik hakaretler olduğunu ve Müslüman mezarlıklarına da saldırılar yapıldığını ifade etti.
Londra'da geçtiğimiz ay bir İngiliz askerin öldürüldüğü olayın ardından Müslümanlara yönelik saldırılarda artış görüldü.
nbsp;

DÜNYA
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...