Bakan rakamı açıkladı: 93 bin kişi...

Düzenleyen:
Bakan rakamı açıkladı: 93 bin kişi...

Ekonomi Haberleri

Kalkınma Bakanı Elvan, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında 15.4 milyar liralık ön talep alındığını söyledi. Program kapsamında yaklaşık yüzbin kişilik istihdam bekleniyor.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, henüz ilan etmemelerine rağmen program kapsamında bugün itibarıyla 15 milyar 412 milyon liralık ön talebin Kalkınma Bankasına ulaştığını ifade etti.

Bakan Elvan, yapılan ön taleplerin şu an itibarıyla 93 bin kişiye istihdam tahmin edildiğini bildirdi.

PROGRAMIN AMACI NE?

Program çerçevesinde belirlenen bölgelerin süratle kalkınması ve gelişmişlik faklılıklarının ortadan kaldırılmasını amaçlanıyor.

Bölgelerin rekabet gücünü yükseltecek, yatırım ile istihdamı artıracak, özellikle sanayi ve hizmetler sektöründe mevcutları güçlendirecek bir ortam oluşturulmasının hedeflendiği program kapsamında, her bölgenin belirli bir alanda uzmanlaşmasının sağlanması hedefleniyor.

CAZİBE MERKEZLERİ NEREDE?

Program, 5 ayrı merkezde 23 il belirliyor.

*Elazığ merkezinde Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl.

*Erzurum merkezinde Erzurum, Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt.

* Van merkezinde Van, Hakkari, Muş ve Bitlis.

*Kars merkezinde Kars, Ardahan ve Iğdır.

*Diyarbakır merkezinde Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...