Yalan rüzgarı! ABD; YPG-PYD’ye silah desteğini sürdürüyor

Düzenleyen:
Yalan rüzgarı! ABD; YPG-PYD’ye silah desteğini sürdürüyor

GÜNDEM Haberleri

ABD’li yetkililerin “YPG’ye silah vermiyoruz” açıklamasının yapıldığı saatlerde terörist örgüte şu ana kadarki en büyük askerî sevkiyatın gerçekleştirildiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başını ABD’nin çektiği koalisyon güçlerinin “DEAŞ dâhil olmak üzere YPG-PYD terör örgütlerine destek verdiği” yönündeki sözlerine ABD’den açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, Erdoğan’ın sözlerini ‘gülünç’ olarak nitelendirdi. Toner “Doğrusunu söylemek gerekirse bu iddia gülünç. Hepinizin de görebileceği gibi doğruluk temelinden uzak. Bizim koalisyon içindeki, Kuzey Suriye’deki, Irak’taki eylemlerimize bakanlar bizim yüzde yüz DEAŞ’ı yenip yok etmekten başka bir çabamız olduğunu söyleyemez. Yine daha önce de çok kez söylediğimiz gibi YPG’ye asla silah vermedik. Suriye Demokratik Güçleri içindeki Arap elementlere mühimmat ve malzeme sağladık” dedi. Ancak, ABD Başkanı Barack Obama’nın daha geçen hafta onayladığı kanun ile Washington yönetimi, Suriye’deki “muhalefet” diye tanımlanan terör örgütü PYD/YPG’ye MANPAD füzeleri verilmesinin yolunu açmıştı. ABD’li yetkililer, PYD’ye askeri yardımda bulunmadıklarını söylese de, sahadaki hareketlilik tüm bunları yalanlar nitelikte. Toner’in tam konuşması sırasında teröristlere havadan ve karadan en büyük silah sevkiyatı yapıldığı öğrenildi. Sevkiyatta görevli olan bir yerel sakini “Erbil’den yola çıkan üstü örtülü onlarca tır, Irak sınırından geçerek PYD/PKK bölgesine ulaştı” dedi. ABD’nin Ankara Büyükelçisi John R. Bass da, geçen cuma verdiği bir röportajda “Biz PYD’ye doğrudan destek sağlamıyoruz, silah vermiyoruz” demişti. Ancak Haseke’deki, Bass’ın açıklamalarıyla aynı gün akşam saatlerinde, Rümeylan hava üssüne askerî kargo uçakları indi. Askerî kargolar bu uçaklardan ABD helikopterlerince silahları alarak farklı bölgelere taşıdı. Büyükelçi Bass’ın açıklamasının hemen ertesi günü de ABD helikopterleri Rümeylan’daki PYD/PKK unsurlarına büyük bir askerî sevkiyat yapmıştı.

PUŞKOV: ERDOĞAN HAKLI
 Rusya Parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Enformasyon Politikası Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD öncülüğündeki koalisyonun DEAŞ’ı desteklediği yönündeki açıklamasında haklılık payı olduğunu söyledi. Puşkov “Erdoğan haklı: ABD’nin terör örgütlerini desteklediğini gösteren birçok şey var. Dışişleri Bakanlığının apaçık olan bu durumun aksini iddia etme çabası saçma” dedi.
Yalan rüzgarı! ABD; YPG-PYD’ye silah desteğini sürdürüyor
PYD-YPG
ABD’den uçaksavar istediler

PYD, ABD Kongresi’nin silahlı gruplara kısıtlamaları hafifletme kararının ardından ‘uçaksavar füzeleri’ talep etti. Terör örgütü PYD Sözcüsü Talal Silo, DEAŞ’la mücadele kapsamında, başka ülkelerden gelecek saldırılara karşı ABD’den ‘uçaksavar füzeleri’ talep ettiklerini söyledi. Yetkili, mevcut durumda Suriye ordusu ile bir çatışma yaşanmadığını belirterek, hedefteki ülkeyle ilgili bilgiye yer vermedi.
Yalan rüzgarı! ABD; YPG-PYD’ye silah desteğini sürdürüyor
Ancak bölgedeki kaynaklar, DEAŞ’ın bir hava gücü bulunmadığını belirterek “Bu silahlar DEAŞ’a karşı değil Türkiye’ye karşı kullanılacak. PYD’liler kendileri kullandığı gibi bu silahları PKK’ya da aktaracak” açıklamasında bulundu. 
Yalan rüzgarı! ABD; YPG-PYD’ye silah desteğini sürdürüyor
ESKİ CIA AJANI BAER: ABD Türkiye’yi bıktırdı
Eski CIA Ajanı Robert Baer, ABD ve Türkiye ilişkilerinin geldiği noktayla ilgili açıklamalarda bulundu. Baer, Obama yönetiminin yanlış politikaları yüzünden Türkiye’nin kaybedildiğini belirtti. Bu kaybın ABD dış politikası için yararlı olmayacağını ifade eden Baer “Washington’ın Kürt güçlerine silah desteği vermesi sebebiyle Türkiye, ABD’den bıktı. Bu Amerikan dış politikası açısından iyi bir gelişme değil” dedi. Rusya, Türkiye ve İran dışişleri bakanlarının Moskova’da bir araya gelerek Suriye’deki çatışmanın çözümü için attığı adımı CNN’e değerlendiren Baer “Moskova’da İran, Türkiye ve Rusya arasında gerçekleştirilen bu toplantı, bize Suriye’de oldukça alakasız kaldığımızı söylüyor” dedi.

 

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...