Kadın kalbi ritim tutmuyor

Düzenleyen:
Kadın kalbi ritim tutmuyor

SAĞLIK Haberleri

Sağlıklı bir kişinin kalp atışı dakikada 50-100 arasında olmalıdır. Bundan daha hızlı ise sebebi araştırılmalıdır.

Ziyneti Kocabıyık - Kalp atışlarının normalden daha fazla olması anlamına gelen taşikardi yani çarpıntı problemi kadınlarda daha sık görülüyor. Sağlıklı bir kalbin dakikada 50-100 arasında attığını ancak bu ritmin günün saatine ve vücudun o anki ihtiyaçlarına göre değiştiğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ertan Ökmen “Dinlenme sırasında kalbinizin sesini duyuyorsanız ritimle ilgili bir probleminiz olabilir. Kadınların kalbi erkeklere göre daha hassas olduğu için daha çok çarpıntı problemi yaşıyorlar” dedi.

Çarpıntıların çoğunun basit düzeydeki şikâyetler olduğunu ve hayati bir tehlike oluşturmadığını belirten Prof. Dr. Ökmen  “Ancak altta yatan bir kalp hastalığının olduğu aritmi tarzındaki taşikardiler için dikkatli olmakta fayda var” dedi. Taşikardinin en çok kadınlarda görülmesinin sebebinin anemi ve tiroit sorunları olduğunu belirten Prof. Dr. Ertan Ökmen “Kansızlık sorunu ve tiroit bezinin hızlı çalışması, kalbin daha çok çalışmasını gerektiren sorunlar olduğu için, âdeta taşikardiyi çağırıyor” açıklamasında bulundu. Ritim bozukluklarının ritim holteri adı verilen ve 24 saat boyunca tansiyon ölçen cihazlarla teşhis edilebileceğini anlatan Prof. Dr. Ökmen “Çarpıntının sebebi kalp krizleri sonrası ya da kalp yetmezliği gibi kalbin yapısı ile ilgili problemlerden kaynaklanan çarpıntıların mutlaka tedavi edilmesi gerekir” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...