Süleyman Çetinsaya: Kademeli KDV'ye geçelim

Düzenleyen:
Süleyman Çetinsaya: Kademeli KDV'ye geçelim

Ekonomi Haberleri

İnşaat sektörünün önünün açık olduğunu ifade eden Süleyman Çetinsaya, konutta yüzde 1, 3, 8 gibi kademeli KDV alınması gerektiğini söyledi

Önder ÇELİK - Artaş İnşaat, 2016’da inşaatı devam eden 5 projesine ek olarak 2017 yılında ‘Avrupa Konutları’ markalı 5 yeni proje hayata geçirecek. 2017’de Avrupa Konutları Yamanevler, Avrupa Konutları Kale 2, Avrupa Konutları Atakent 4 B ve C Etabı ile Avrupa Konutları Arıcılar projelerine başlayacak şirket toplam 10 projede 2 milyon 825 bin metrekare inşaat alanında çalışmalarını sürdürecek. Yeni projelere ilişkin değerlendirmede bulunan Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 2017’de başlayacakları 5 projenin maliyetinin 824 milyon dolar olduğunu söyledi. Çetinsaya 6 bin çalışanları olduğunu belirterek, yeni projelerle çalışan sayısının 10 bine çıkacağını ifade etti. Sektöre ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Çetinsaya, mart ayından itibaren inşaat sektöründe canlanma olacağını belirterek “Her şey ülkemizin maddi ekonomisine, morallere ve yatırıma bağlı” dedi. Türk insanının parasını değerlendirebileceği güvenilir bir yer aradığına işaret eden Çetinsaya, şöyle devam etti: Bankaya verirsem ne alırım? Konut alırsam ne olur?’ Konut aldığı zaman tabii garanti bir gelir hâline geliyor. Biz banklarla görüşüyoruz. Konut kredilerinde ödenme oranı yüzde 99. Ödenmeyen yok gibi. Bankalarımız konut alan vatandaşlarımıza öncülük ediyor. 2017 senesinde de inşallah aynı şekilde devam edecek. Konut faiz oranları 0,85 oranında seyrediyor. Bundan sonra inşaat sektörümüzün önü açık... 

‘YÜKSEK OLMAMALI’
Konutta bazen KDV sorunu yaşandığını kaydeden Süleyman Çetinsaya, “Vatandaşın konut edinebilmesi için KDV oranlarının çok yüksek olmaması gerekir. Konutta KDV’nin kademeli olması gerekir. Yüzde 1, yüzde 3, yüzde 8 olması gerekir. Biz bunları devletteki yetkililere anlatıyoruz” diye konuştu. Yabancıya konut satışının 2016’da bir miktar gerilediğini kaydeden Çetinsaya “2017’de yabancıya konut satışında çeşitlendirme olacağı kanaatindeyim. Onların bizden istedikleri var. Oturma izni istiyorlar” ifadelerini kullandı.

3 binin üzerinde bağımsız birim
Artaş İnşaat’ın 2017’de başlayacağı Avrupa Konutları Yamanevler’de 1.669 konut, ofis ve ticari ünite yer alacak. Avrupa Konutları Kale 2, 270 konut ve ticari üniteden oluşacak. Avrupa Konutları Atakent 4’ün B Etabında 430, C Etabında ise 270 konut olacak. Avrupa Konutları Arıcılar’da ise 384 konut ve ticari ünite yer alacak.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...