Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

2017 yılında yüzde 5 büyürüz

Düzenleyen:
2017 yılında yüzde 5 büyürüz

Ekonomi Haberleri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye’nin yılın son çeyreğinden itibaren büyüme trendine gireceğini ifade ederek “Bütün olumsuzluklar ve beklentilere rağmen 2017’de yüzde 5’lik büyümeyi yakalayacağız. 2017’nin 2016’dan daha iyi geçeceği muhakkak” dedi.

Türkiye’nin küresel ekonomik sisteme entegre bir yapıda olduğunu aktaran Tüfenkci, şöyle devam etti:  Türkiye’yi dünya piyasalarından ayrı düşünmemek lazım. Esasında baktığımızda 2009 krizinden sonra dünya ticaretinin toparlanamadığını gördük ve dünya ticaretinin daralan bir seyir izlediğini fark ettik. Bu noktada Türkiye de bundan ayrı düşmedi. 2015 yılında yüzde 4’lük büyümeyle beraber ilk ve ikinci çeyrekte büyüyen bir Türkiye var. Maalesef 3. çeyrekte büyüme trendini durdurmuş bir Türkiye gördük, ama 2016’nın son çeyreğinden itibaren yine Türkiye’nin büyüme trendine girmiş olduğunu göreceğiz. 2017’nin 2016’dan daha iyi geçeceği muhakkak.

Bakanlık olarak ticaretin canlandırılması ve daha güvenli şekilde yapılması adına bazı düzenlemeler yaptıklarını hatırlatan Tüfenkci “Şirket kuruluşlarını bir güne, maliyetlerini 876 liraya kadar düşürdük. Özellikle vatandaşlarımızın talebi vardı, çeke itibar kazandırılması... Onunla ilgili düzenlemeyi yaptık, Meclis’ten geçirdik. İnşallah Ocak 2017’den itibaren uygulanmaya başlanacak. Karekodlu çek sistemine geçtik. Burada karekod ile esnafımız, tacirimiz çek verenin künyesini, geçmişini görecek. İflas ertelemeyi zorlaştırdık. Taşınır Malların Rehini Kanunu’nu Meclis’ten geçirdik. Bu paketlerin olumlu yansımalarını 2017’de göreceğiz” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...