Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Eylemler hak aramanın ötesine geçti'

/ Kaynak: AA
'Eylemler hak aramanın ötesine geçti'

GÜNDEM Haberleri  / AA

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin, 'Hak ve özgürlük arama olarak değerlendiremeyiz' dedi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin, "Olayları hak ve özgürlük arama olarak değerlendiremeyiz" dedi. Üstün, beraberindeki komisyon üyeleriyle bir takım incelemelerde bulunmak için geldiği Kayseri'de Vali Orhan Düzgün'ü ziyaret etti. Kayseri'de engellilerle ilgili yapılan çalışmaları inceleyeceklerini belirten Üstün, "Komisyonumuz çeşitli konuları inceliyor. Sokağa çıktığında engelli vatandaşlarımız hiçbir engele takılmadan caddelerde yürüyebilmeli, bir kuruma gittiğinde istedikleri kata hiçbir engele takılmadan çıkabilmeli. Engelli vatandaşlarımız kamu haklarından diğer vatandaşlarımız gibi faydalanabiliyorlar mı bunu yerinde inceliyoruz" diye konuştu.
Gezi Parkı olayları
Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara değinen Üstün, eylemlerden büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Hak ararken başkalarına zarar vermenin özgürlük olarak açıklanamayacağını vurgulayan Üstün, şöyle devam etti:
nbsp;"Çevre duyarlılığıyla gösteri yapmak isteyen insanlara aşırı güç kullanılmasını tasvip etmediğimizi söylemiştik. Bunlar bir tarafa ondan sonraki olayları hak ve özgürlük arama olarak değerlendiremeyiz. nbsp; Polisimize karşı aşırı bir saldırı, esnafımızın cam ve çerçevesinin indirilmesi, 200'e yakın aracın yakılması hak aramanın ötesine geçmiş, terör boyutuna varan eylemler haline gelmiştir. Meydanda hakkı, özgürlüğü talep eden gösterilere saygılıyız ancak esnafa verilen zararları tasvip edecek durumda değiliz. Çevrenin darmadağın edilmesi hak arama özgürlüğünün dışına çıkmıştır."
Üstün, vatandaşları sağduyuya davet ettiklerini vurgulayarak, nbsp; "Türkiye tırnaklarıyla kazıyarak demokrasi, insan hakları ve özgürlükler alanında çok iyi bir yere geldi. Varsa eksiklikler konuşularak çözülür. Konuşularak halledilmeyecek hiçbir mesele yoktur. Bir takım sıkıntılar varsa komisyonumuza, meclisimize başvurularak, varsa ihlal edilen hakları burada aramak açıktır" diye konuştu.
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu hakkında da bilgiler veren Üstün, çeşitli konularda kendilerine yılda 5 bine yakın dilekçeyle başvuruda bulunulduğunu da sözlerine ekledi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...