Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meteoroloji'den İstanbul'a son dakika uyarısı

Düzenleyen:
Meteoroloji'den İstanbul'a son dakika uyarısı

YAŞAM Haberleri

Meteoroloji, İstanbul için bugün akşam, yarın ve Cumartesi "kuvvetli kar yağışı" uyarısı yaptı. Yapılan son dakika uyarısına göre vatandaşların hava koşulları nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi. İstanbul'u etkisi altına alan fırtına ve şiddetli yağışın, akşam saatlerinde "kar fırtınası"na dönüşmesinin beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce  İstanbul'da bu akşam saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli kar yağışının  beklendiği bildirildi.Meteoroloji Genel Müdürlüğünce, İstanbul'da bu akşam saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli kar yağışı beklendiği bildirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul'da bugün kuvvetli kuzeyli rüzgar ve fırtınayla birlikte genel olarak yağmur şeklinde devam eden yağışın öğleden sonra karla karışık yağmura dönüşeceği tahmin ediliyor. İl genelinde yağışın zaman zaman kuvvetli olmak üzere bugün akşam, yarın ve cumartesi günleri karla karışık yağmur ile kar şeklinde olması bekleniyor.
Yağışın kar ve sulu kar şeklinde yağması sonucunda kar kalınlığının kıyı kesimlerde 5 santimetre, iç ve yüksek kesimlerde 10-20 santimetre civarında olabileceği tahmin ediliyor.

Açıklamada, vatandaşların hava koşulları nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

İBB'DE KAR ALARMI

İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle teyakkuza geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri kentte kritik noktalara 10 bin ton tuz bıraktı. Kritik kavşaklarda 48 kurtarıcı ve çekici muhtemel yola kalmalar ve kazalara karşı hazır bekletiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İstanbul’u etkisi altına alan fırtına ve şiddetli yağışın Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre akşam saatlerinde kar fırtınasına dönüşmesi bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri alınan ihbarlar doğrultusunda dün gece yarısından itibaren tüm ekipleriyle ana arterler ve kavşaklarda tedbirlerini aldı. Alarma geçen AKOM olumsuzluklara karşı ekipleri yönlendirdi. Dün geceden itibaren 932 araç ve iş makinesi 3 bin 437 personel kritik noktalarda buzlanma nedeniyle 110 ton tuz kullandı.

Saatte hızı 90 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle minibüs, kamyon, tır gibi yüksek kasalı araçlar köprü ve viyadüklerden geçerken hızlarını yavaşlatmaları trafik kazalarının önüne geçecektir. İstanbul’da fırtına ve dikkatsiz araç kullanımından dolayı çok sayıda araç devrilmesi ve kaza meydana geldi. İBB ve polis ekipleri kazalara müdahale etti. Ana arterlerde 21’i yaralamalı 58 trafik kazası meydana geldi. Fırtına nedeniyle 24 ağaç, 5 direk devrildi. 60 binanın çatısı uçtu. 126 tabela uçması meydana geldi. D100 ve TEM karayolunda 3 araç bir vinç devrildi.

Zeytinburnu Spor Salonu'nda 498 evsiz vatandaşımız misafir ediliyor. İstanbul genelinde kritik noktalara ise vatandaşların kullanımı için tuz torbaları (10 bin ton) bırakıldı. Kışla mücadele çalışmaları AKOM koordinasyonunda yürütülecek. Araçların belirlenen güzergahlarda yapacakları kar küreme ve yol açma çalışmaları, mevcut araç takip sistemi ile AKOM’dan takip edilecek, gerekli durumlarda araçlar başka bölgelere yönlendirilecek. Kritik kavşaklarda 48 kurtarıcı ve çekici muhtemel yolda kalmalar ve kazalara karşı hazır bekletilecek.” 

YÜKSEK YERLERDE KAR YAĞIŞI BAŞLADI

İstanbul'da dün akşamdan itibaren kuvvetli rüzgarla birlikte etkili olan yağmur, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Anadolu Yakası'nda Maltepe'de Başıbüyük Orman yolu mevkiinde 13.00 sıralarında başlayan kar yağışı etrafı bir anda beyaza bürüdü. Ayrıca aşağılara inildikçe de karın yağmurla karışık yağdığı görüldü.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...