BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Aşçılarımız ödüle doymuyor.

Aşçılarımız ödüle doymuyor.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Londra’nın Earls Court gösteri merkezindeki dünyanın en büyük mutfak ve aşçılık fuarına katılan aşçılarımız, çeşitli dallardaki yarışmalarda ödüle layık görüldüler.



Londra’nın Earls Court gösteri merkezinde 7 Şubat’ta başlayan dünyanın en büyük mutfak ve aşçılık fuarına katılan aşçılarımız, “Master Chef Grand Prix 2000” yarışması yemek sunuşu ve yaş pasta dalında ödül aldılar. Önceki yıllarda birçok başarıya imza atan aşçılarımız bu yıl 10 kişilik bir ekiple Turizm Bakanlığı’nın himayesinde ve İstanbul İl Turizm Müdürü Yalçın Manav baskanlığında Türkiye Sayahat Acentaları Birliği, Türkiye Odalar Birliği, THY ve Karafırın firmalarının sponsorluğunda “Master Chef Grand Prix 2000”de Türkiye’yi temsil ediyor. Ekipte, Eyüp Kemal Sevinç yönetimindeki Uğur Talayhan, Ümit Köksal, Serra Bilgin, Yusuf Yaran, Tarkan Özdemir, Mustafa Güler, Serdar Özkan, Mehmet Uzunöz ve Savaş Aydemir yer alıyor. Yarışmada Özdemir “yaş pasta” dalında gümüş madalya alırken; Ümit, “yemek sunuşu” dalında, Yaran da yine “yaş pasta” dalında başarı sertifikalarına layık görüldüler. Öte yandan Türk aşçılarıyla birlikte İngiltere’ye giden Selçuk ve Rana Alagöz kardeşler ile Nilüfer Kurşuncu, dün Kensington Hilton otelinde yabanci seyahet acentaları ve misafirlere değişik dillerde eserler seslendirdiler. Türk ekibi söz konusu fuara 1996 ve 1998 yıllarında da katılarak çeşitli başarılar elde etti. Aşçıbaşı Maxsmlian Thome’nin hazırladığı ekipten, Eyüp Kemal Sevinç, “hamur işleri” dalında altın madalya alırken, Uğur Talayhan ve Ali Davut “avokado ve sebze dallarında” liyakat madalyası aldı. Ekip yarışmasında ise Türk aşçıları dünyanın 80 ülkesini geride bırakarak dördüncü oldu.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT