Galatasaray'da yönetim Hamit, Chedjou ve Sigthorssun'un biletini kesti

Düzenleyen:
Galatasaray'da yönetim Hamit, Chedjou ve Sigthorssun'un biletini kesti

SPOR Haberleri

Kupadaki Tuzla faciasından sonra düğmeye basıldı, “Kadro temizliğine” başlandı. Sigthorsson resmen gitti, Chedjou ve Hamit’le fesih konusunda anlaşmaya varıldı.

Burhan Can TERZİ

Süper Lig’in ilk yarısını moralli şekilde kapatan ancak Türkiye Kupası’ndaki Tuzla mağlubiyetiyle bir anda krize giren Galatasaray’da yönetim dün olağanüstü kararlar aldı. Hiç beklemeden düğmeye basan sarı-kırmızılılar 3 futbolcunun biletini kesti. Sezon başında Fransa’nın Nantes Kulübü’nden 700 bin avro ödenerek kiralanan ve Galatasaray formasını 1 dakika bile giymeyen Kolbeinn Sigthorsson’un sözleşmesi feshedildi. Sarı-kırmızılıların KAP’a yaptığı açıklamada, “Profesyonel futbolcumuz Kolbeinn Sigthorsson ile sözleşmemiz karşılıklı olarak feshedilmiştir. Oyuncuya  kalan kontrat bedeli olan 1 milyon 180 bin avro yerine 400 bin avro fesih tazminatı ödenecektir” denildi. 

Cezası istenecek

Galatasaray’ın biletini kestiği diğer iki isim ise Aurelien Chedjou ile Hamit Altıntop oldu. Serdar Aziz sakatlanana kadar zaten takımdan gönderilmesi istenen Chedjou’nun, Tuzla maçında rakibine kasıtlı şekilde vurarak kırmızı kart görmesi bardağı taşıran son hareketi oldu. Başkan Dursun Özbek’in “Hemen gönderin” talimatı verdiği Kamerunlu stoper ile yapılan görüşmelerde fesih konusunda anlaşma sağlandı. Chedjou’nun menajeri bugün ya da yarın İstanbul’a gelecek ve son detaylar konuşulacak. Senelik 2 milyon 200 bin avro kazanan futbolcudan Tuzla maçındaki kırmızı kart sebebiyle 250 bin avro ceza bedeli istenecek.

Sözleşme yenilenmişti

Galatasaray’a sansasyonel bir şekilde transfer olan ancak zamanla performansı tartışılır hale gelen Hamit Altıntop ile geçen yıl hiç oynamamasına rağmen yeni sözleşme imzalanmıştı. Tecrübeli futbolcu yazın sarı-kırmızılı takımla 1 milyon 650 bin avroya yeniden el sıkışmıştı. Ancak bu sezon da eleştirilerin hedefi olan ve son olarak Tuzla maçında yaptığı hatalarla büyük tepki alan Hamit’le de yolların ayrılması konusunda anlaşıldı. 
    

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...