Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

35 Rus diplomat sınır dışı ediliyor

Düzenleyen:
35 Rus diplomat sınır dışı ediliyor

GÜNDEM Haberleri

ABD’de Beyaz Saray, “Rusya’nın Amerikan seçimlerine siber saldırı yoluyla müdahale ettiği” ve “Rusya’daki bazı ABD’li diplomatlara taciz” iddiaları kapsamında Obama’nın Moskova’ya karşı aldığı yaptırım kararlarını açıkladı.

Bu çerçevede Obama yönetimi, başkent Washington ve San Francisco’daki Rus elçiliklerinde görevli toplam 35 diplomatın, aileleriyle birlikte 72 saat içinde ülkeyi terk etmesini istedi. Ayrıca Maryland ve New York eyaletlerinde Rus hükümetine ait iki yerleşkenin yarına kadar boşaltılması talep edildi.
ABD yönetimi, siber saldırı iddialarıyla ilgili olarak 6 üst düzey Rus yetkilisinin ve 5 Rus kurumunun adını da ilk kez kamuoyuna açıkladı. Adı açıklanan Rus yetkililerden ikisinin Rus istihbaratında, 4’ünün ise Rus askeri istihbaratında çalışan kişiler olduğu belirtildi. Aynı kapsamda Rus askeri istihbaratına materyal temin eden 5 firmaya ilişkin de bilgiler aktarıldı. Başkan Obama, önceki hafta Rusya’ya yaptırımlar uygulanacağını ilan etmişti.

RUSYA: KARŞILIK VERİLECEK

ABD’nin bu operasyonuna, Rusya’dan cevap gecikmedi. Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, “mütekabiliyet prensibine” göre karşılık verileceğini ve cevabın ne olacağına Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in karar vereceğini söyledi. Rusya Parlamentosu’nun üst kanadı Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Vladimir Cabarov da, ABD’ye aynı şekilde karşılık vereceklerini kaydetti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...