Fransa OHAL’i abarttı

Düzenleyen:
Fransa OHAL’i abarttı

DÜNYA Haberleri

Terör saldırıları sonrası çareyi OHAL ilan etmekte bulan Fransız Hükûmeti, OHAL’e devam kararı alırken, bununla da yetinmedi ve ülkenin tamamını neredeyse kamera ile donatma kararı aldı.

Fransa’da şu an pilot bölgelerde polisler tarafından yürütülen uygulamaya göre, olaylar anında tespit ediliyor, şüpheliler merkeze bildiriliyordu. Resmî Gazete’de yayımlanan son kanun değişikliğine göre artık belediye zabıtaları, özel güvenlikçiler, şehirlerararası demiryolu ve banliyö trenlerinin sivil görevlileri de kamera taşımak zorunda. Bu kişiler, olayları takip ederek bunları anında merkeze iletecek. Görevliler bununla da kalmayıp, şüphelendikleri kişileri de kayıt altına alarak yine aynı şekilde merkeze bilderecek. Bütün polis ve sivil güvenlik görevlilerinin donatıldığı sistem ile müdahale anı görüntülenerek, güvenlik güçlerinin karşı karşıya kaldığı şikayetler daha sağlıklı değerlendirilebilecek. Bu sayede gösteri ve polis operasyonu sırasında “gözden kaçan” saldırganların daha kolay tespit edilmesi de sağlanacak. Türkiye'nin OHAL tedbirlerini eleştiren AP Başkanı Martin Schulz, Fransa'ya gelince sus pus oldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...