İstanbul'da değil Bitlis'te inşa edildi

Düzenleyen:
İstanbul'da değil Bitlis'te inşa edildi

Ekonomi Haberleri

135 metrelik Türkiye’nin en büyük feribotu, 15 Ocak'ta Van Gölü'nde seferlere başlayacak.

Türkiye'nin en büyük feribotu, tersaneleri ile ünlü İstenbul Tuzla'da değil Bitlis'in Tatvan ilçesinde inşa edildi. 3 bin 500 ton yük taşıma kapasiteli 135 metrelik feribot, 15 Ocak'ta Van Gölü'nde seferlerine başlayacak. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca sipariş edilen feribotun yapımına 2010 yılında Nursoy Tersanesi'nde başlandı ve zamanında tamamlandı. Tatvan-Van arasını 3 saatte kat edecek feribot, İran ile ticaretin gelişmesine ve Van Gölü'nde turizmin canlanmasına katkı sunacak. 350 yolcu kapasiteli feribotun manevra kabiliyeti de çok yüksek. 

EKONOMİYE BÜYÜK KATKI 

Tersane Müdürü Mete Özcan'ın verdiği bilgiye göre; şu anda Türkiye'de yapılmış en büyük feribot. Ayrıca, daha tasarruflu, hızlı ve fazla yük taşıma kapasitesine sahip. Diğer gemilerin 6 seferde taşıdığı yükü, tek seferde taşıyor. 6 geminin yaktığının yarısından daha az yakıt tüketiyor. Çift kaptan köşkü bulunan feribot, yönünü değiştirmeden hareket edebiliyor. İki taraftan yükleme ve boşaltma yapabiliyor. İskenderun Limanı'ndan Tatvan'a tır ve trenle gelen yükler, bu feribotla Van Gölü üzerinden İran'a taşınacak. Ticari açından büyük önemi olan bu hat, yeni feribotla birlikte daha da canlanacak. BİTLİS AA

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...