Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Selçuk Parsadan'ın oğlu da evsizler tesisinde

Düzenleyen:
Selçuk Parsadan'ın oğlu da evsizler tesisinde

YAŞAM Haberleri

Kış şartlarının ağırlaşmasıyla sokakta yaşayan 485 vatandaş Zeytinburnu Spor Kompleksinde misafir edildi. Evsiz vatandaşların barınma, yiyecek, giyecek, sağlık, temizlik ihtiyaçları karşılanıyor. Komplekste kalanlar arasında bir dönem siyasilerin dolandırılmasıyla gündeme gelen Selçuk Parsadan'ın oğlu Hakan Parsadan da bulunuyor. Parsadan "Babam yaşarken çok muhteşem bir hayatım oldu. Babamı kaybettikten sonra böyle bir ortamdayım ama ben her yerde mutluyum" diye konuştu.

Kış şartlarının ağırlaşmasıyla sokakta yaşayan 485  evsiz vatandaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesince Zeytinburnu Spor Kompleksinde  misafir edilerek, barınma, yiyecek, giyecek, sağlık ve temizlik ihtiyaçları  karşılanıyor.   Tesisi gazetecilerle gezen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel  Sekreteri Hayri Baraçlı, ihbarlarla tespit ettikleri, kışın dışarıda kalan 18 yaş  altında olan evsiz vatandaşları alıp yurtlara yerleştirdiklerini, erkeklerin  Zeytinburnu Spor Kompleksinde, kadınların ise Kayışdağı Darülaceze Merkezinde  ağırlandığını anlattı.

Belediyenin kış sezonunda toplam bin 306 kişiyi misafir ederek  ihtiyaçlarını karşıladığını ifade eden Baraçlı, Zeytinburnu Spor Kompleksinde şu  anda kalan 485 kişinin 3 öğün yemek ve kişisel bakım hizmetlerinin karşılandığını  belirterek, "Evsizlere kayıtlarını alındıktan sonra, sağlık, barınma, yatak,  temizlik, berber, banyo, sıcak yemek, kılık kıyafet ve acil müdahale hizmetleri  veriyoruz." diye konuştu.

18 yaşından küçükleri yurtlara, kadın misafirleri de kadın barınma  evlerine yerleştiklerini vurgulayan Baraçlı, rahatsızlığı olanlara tedavi hizmeti  verildiğini, her ihtimale karşılık 24 saat doktor görevlendirildiğini dile  getirdi. Vatandaşlara, sokakta kalan kimse gördüklerinde ALO 153'ü arayarak  bilgi vermeleri çağrısı yapan Baraçlı, "Ekiplerimiz 24 saat aktif çalışıyor.  Sokakta yaşayan vatandaşlarımızı kentin her noktasında takip ediyoruz." dedi.

Parsadan'ın oğlu da tesiste
İsmi bir dönem siyasilerin dolandırılmasıyla gündeme gelen Selçuk  Parsadan'ın oğlu 38 yaşındaki Hakan Parsadan AA muhabirine, babasının ölümü  sonrasında zor duruma düştüğünü, 5 yıldır sokakta yaşadığını ve soğuk nedeniyle  belediyenin spor merkezine sığındığını anlattı.

Parsadan, "Babam Selçuk Parsadan yaşarken çok muhteşem bir hayatım  oldu. Babamla gurur duyuyorum. Babamı kaybettikten sonra böyle bir ortamdayım ama  ben her yerde mutluyum. Param olmuş olmamış önemli değil. Buradaki yaşlılara,  engellilere yardımcı oluyorum. Kaderin cilvesi. İleride, kitap yazmayı  düşünüyorum. Kitapta, babamı, kendimi ve uyuşturucuyu, sokaklarda yaşananları  anlatacağım. Geçmişte uyuşturucu kullandım ama bıraktım. Hayat bana insanların acımasız olduğunu öğretti." diye konuştu. 

Bir dönem basketbol oynadığını da aktaran Parsadan, "Yeni yıldan  beklentim şu; Basketbol antrenörlüğü yapmak istiyorum. Yeni yılda inşallah hiçbir  insan evsiz kalmaz. Duyarlı iş adamları ve vatandaşlarımızın da buraya  gelmelerini bekliyoruz." dedi. 

Eskiden öğretmendi şimdi sokaklarda
Diyarbakır ve Antalya'da öğretmenlik yapan 47 yaşındaki Uğur Yüce ise  İstanbul'da 7 yıldır evsiz, eşi ve çocuklarından ayrı yaşadığını kaydetti. Özel nedenlerle öğretmenliği bıraktığını ancak şimdi çalışmak istediği  halde iş bulamadığını ifade eden Yüce, "Dicle Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı  Bölümünden 1994 yılında mezun oldum. Diplomam var ve yıllardır öğretmenlik yaptım  ama iş bulamıyorum. Sokakta yaşamak kolay değil. Yeni yıldan tek beklentim  huzur." diye konuştu. 63 yaşındaki Salim Tilki ise 14 yıldır sokaklarda yaşadığını, eşini  kaybettiğini, çocuklarının yanına ise sığınamadığını söyledi. Tilki, "Beni  sokaklara iten ekonomik şartlar. Yeni yıldan da hiçbir beklentim yok. Ölmeyi  bekliyorum." dedi. 50 yaşındaki Eugene Lutula da Afrika'dan İstanbul'a geldiğini ve 6  aydır evsiz yaşadığını, eşi ve çocuklarının Afganistan'da kaldığını ifade ederek,  "Yeni yıl için en büyük hayalim sıcak bir yuvaya sahip olmak." ifadelerini  kullandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...