Başbakan Erdoğan, 'Faiz lobisine rağmen bugünlere geldik'

/ Kaynak: İHA
Başbakan Erdoğan, 'Faiz lobisine rağmen bugünlere geldik'

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Başbakan Erdoğan, kendisini karşılamaya gelen kalabalığa Atatürk Havalimanı'nda bir konuşma yaptı. İşte o konuşmadan başlıklar.

Başbakan Erdoğan, 3 Haziran'da çıktığı Fas, Cezayir ve Tunus gezisinden yurda döndü. Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda büyük bir kalabalık tarafından karşıladı. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: nbsp;Çok değerli vatandaşlarım. Hepinizi muhabbetle selamlıyorum. Bu güzel gecede muhteşem bir coşkuyu, sarsılmaz kararlığını bizlere yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyorum. nbsp;Bu gece sadece sizlere değil, ülkenin her şehrindeki can kardeşlerimi selamlıyorum. Seccadesinin üzerinde diz çökmüş dua eden annenerimi ninelerimiz bacılarımı selamlıyorum. nbsp;Tüm emekçi kardeşlerimi selamlıyorum. Türkiye kadar büyük ve vakur, ağır başlı genç kardeşlerimi selamlıyorum. Şu anda İstanbul'da ve kardeşi Saraybosna, Bakü, Beyrut, Bağdat, Şam, Gazze ve Ramallah'ı selamlıyorum. nbsp;Elbette İstanbul'u tekrar tekrar selamlıyorum. Her semti ve sokağıyla yürekten selamlıyorum. Bugün sizlere uzaktan selamlar getirdim. Uzak diyarlardaki kardeşlerimden selamlar getirdim. Fas'taki, Cezayir'deki kardeşlerimin selamlarını getirdim. nbsp;Allah kardeşliğimizi daim etsin. Oradaki kardeşlerim bunların hepsi geçer dediler. Çünkü biz sizlere inanıyoruz dediler. nbsp;Biz hiçbir zaman gönüller kırmanın tarafında değiliz, gönüller yapmanın tarafında durduk ama dik durduk, dikleşmedik.- Bizim kavga arayışımız olmaz, bizim vandallıkla vurup kırmakla kırıp dökmekle işimiz olmaz. Kardeşlerim, biz yapmayı biliriz. Bugüne kadar yaparak üreterek inşa ederek Türkiye'yi büyüterek bugünlere geldik.
- Faiz lobisine rağmen bugünlere geldik. Bu faiz lobisi borsada spekülasyonlarla bizi tehdit edeceklerini zannediyorlar. Şunu iyi bilmek lazım. Bu milletin alın terini onlara yedirmeyeceğiz.
- Bunun vandalizmin yanında duran varsa karşısında bizi bulacaklardır. Artık dünya Türkiye'yi konuşuyor, Türk insanını konuşuyor. Böyle bir dönemde nereden çıktı bu işler. Bu günlere ya sabır diyerek, sabreden zafere ulaşır diyerek geldik.
- Biz kardeşliği yücelterek bugünlere geldik. Kardeşlerim birileri diyor ki Başbakan yüzde 50'nin başbakanı olduğunu söylüyor. Elinize dilinize dursun. Biz bugüne kadar 70 milyonun hizmetkarı olduğumuzu söyledik, her yere hizmet götürdük.
- 10 yıl önce Hakkari'de havaalanı açılacak dense kim inanırdı? Geldik 26 ilde havaalanı vardı, şimdi 50'ye ulaştı.
- Kimsenin etnik kökeni, inancı, düşüncesi bizim nezdimizde ötelenmiş değildir. 76 milyonun efendisi değil hizmetkarıyız. Biz bitlikte Türkiye'yiz. Biz beraberiz kardeşiz.
- Değerli kardeşlerim yaşanan hadiseleri okuruz analiz eder değerlendirir ona göre adımımızı atarız. Başarımızın sırrı gerginlik ve kutuplaşma değildir."
Başbakan Erdoğan'ı taşıyan özel uçak "ANA", saat 01.45'te Atatürk Havalimanı'na indi. Başbakan Erdoğan'ı, kardeşi Mustafa Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve bazı milletvekilleri karşıladı. nbsp;
Başbakan Erdoğan'ı karşılamak için, Atatürk Havalimanı'nda bulunan devlet konukevinin önünde, yaklaşık 2 bin kişilik grup toplandı. Başbakan Erdoğan'ı bekleyen grup, "Azınlık şaşırma, sabrımızı taşırma", "Polise uzanan eller kırılsın","Tayyip sana canımız feda", "Başbakana uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar atıyor.


GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...