Erdoğan ve Putin ABD’yi dışladı

Düzenleyen:
Erdoğan ve Putin ABD’yi dışladı

DÜNYA Haberleri

Türkiye ve Rusya’nın öncülüğünde Suriye’de ateşkesin ilan edilmesi İngiliz basınında büyük yankı uyardı.

İngiliz gazetesi Guardian, ateşkesle ilgili haber ve yorumlara sayfalarında geniş yer verdi. Guardian gazetesinin manşeti, “Rusya Suriye’de ateşkesi sağlarken, ABD dışlandı” oldu. Haberden bazı satırlar şöyle: Anlaşmaya varılmasını sağlayanlara bakıldığında, ABD’nin eksikliği net şekilde görülüyor. Geçtiğimiz aylarda Moskova Suriye’deki askerî ve diplomatik girişimlerini artırırken, ABD süreçten dışlanmıştı... ABD’nin müzakerelerde olmaması, bir anlamda Rusya ve Türkiye’nin Washington’un Suriye’ye yönelik olarak izlediği politikalardan duydukları hayal kırıklığının bir sonucu.
Times gazetesi ise “Putin, Erdoğan’la anlaşma sonrası Suriye’de savaşın sona ermesi çağrısı yapıyor” başlığını kullandı. Gazete, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, YPG’yle ilişkisi sebebiyle ABD’yi ‘terörizmi desteklemekle’ suçluyor” diye de yazdı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...