AB, Suriyelilere 400 milyon avro yardım yapacak

/ Kaynak: AA
AB, Suriyelilere 400 milyon avro yardım yapacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Avrupa Birliği, Suriyelilere 400 milyon avro ilave yardım taahhüdünde bulundu.

Avrupa Birliği, Suriyelilere 400 milyon avro ilave yardım taahhüdünde bulundu. nbsp;Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, bugüne dek Suriyeliler için 840 milyon avronun üzerinde insani yardım yaptıklarını fakat kötüleşen durumun yeni çabaları zorunlu kıldığını söyledi. nbsp;Yardımın Suriye içinde yerlerinden edilenler ve komşu ülkelere sığınmalarına rağmen zor şartlar altında hayatlarını sürdürmeye çalışanlar başta olmak üzere en çok ihtiyaç duyan kesimlere ulaştırılacağı belirtildi. nbsp;Suriye'deki iç savaşta 80 binden fazla kişi hayatını kaybederken 1,6 milyon kişi Lübnan, Ürdün ve Türkiye başta olmak üzere komşu ülkelere sığındı. Ülkede yarısı çocuk olmak üzere 7 milyon kişinin acil insani yardıma ihtiyaç duyduğu tahmin ediliyor.BM karardan memnun nbsp;
BMMülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, AB'nin Suriyeli sığınmacılar için 400 milyon avro ilave yardım taahhüdünde bulunmasını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi. nbsp;Guterres, yazılı açıklamasında, söz konusu yardım miktarının Suriye krizi için şu ana kadar yapılan en büyük bağışlardan biri olacağını belirtti. nbsp;Yardımın 250 milyon avroluk bölümünün doğrudan Suriye halkı ile komşu ülkelerdeki sığınmacıların ihtiyaçlarına harcanacağını ifade eden Guterres, kalan bölümün ise sığınmacı kamplarının güvenliği ve geliştirilmesi gibi konulara ayrılacağını aktardı.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...