Türkiye'nin adımı NATO'yu harekete geçirdi

Düzenleyen:
Türkiye'nin adımı NATO'yu harekete geçirdi

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'le telefon görüşmesi yaptı, görüşmede Suriye ateşkesi ele alındı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, görüşme NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in talebi üzerine gerçekleşti.

Görüşmede, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Bakan Çavuşoğlu'na Suriye'de sağlanan ateşkes mutabakatından ötürü tebriklerini iletti, Türkiye'nin katkılarından dolayı teşekkür etti. NATO'nun bu sürece destek verdiğini dile getirdi. Görüşmede Suriye'deki gelişmeler ve süreç bağlamında önümüzdeki dönemde atılacak adımlar da değerlendirildi.

Görüşmede ayrıca, - Irak'taki askeri eğitim/donatım faaliyetleri, - Koalisyon'un El Bab'a hava desteği, - Libya'daki gelişmeler ve NATO'nun Türkiye'ye desteği konuları ele alındı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...