Başbakan Erdoğan, 'Aylar öncesinden biliyorduk'

Başbakan Erdoğan, 'Aylar öncesinden biliyorduk'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, 'İki üç ay öncesinden bunların olacağı haberlerini alıyorduk. Sadece içeride değil dışarıda da bunun uzantıları var' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, 4 gün süren Afrika gezisi dönüşünde Atatürk Havalimanı'nda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Burada yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları veren Erdoğan özetle şunları söyledi: "Sevgili kardeşlerim, Yunus diyor ki, 'ben gelmedim kavga için, benim işim sevgi için, dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim'. Biz hiçbir zaman gönül yıkmanın tarafında olmadık, gönüller yapmanın tarafında olduk. Ama dik durduk, dikleşmedik. Bizim kavgayla işimiz olmaz. Bizim çatışmayla işimiz olmaz. Bizim vurup kırmayla, yakıp yıkmayla, kırıp dökmeyle işimiz olmaz. Kardeşlerim, şunun altını çiziyorum; biz Faiz lobisine rağmen buralara geldik. Ve bu faiz lobisi, şu anda borsada spekülasyonlara girmek suretiyle bizi tehdit edeceğini zannediyor. Şunu bir defa çok iyi bilmeleri lazım. Bu milletin alın terini biz onlara yedirmeyeceğiz. Artık dünya Türk insanını konuşuyor. Böyle bir zamanda nerden çıktı bu işler? Herkes şunu iyi bilsin. Biz Türkiyeyi kardeşlik üzerine inşa ederek bu günlere geldik. 76 milyonun hiçbir ferdini ayırt etmedik. Biz bugüne kadar 76 milyonun hizmetkarı olduğunu söyledik. Türkiyenin en batısından en doğusuna kadar ayırt etmeden hizmet götürdüm. Bugün .bizim karşımıza dikilenler bu hizmetler için değil, bu hizmeti kim yapıyor onun için dikiliyorlar.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KONUŞMASI İÇİN TIKLAYIN

AK Parti hükümeti yapıyor. Sandıkta başaramadıklarını sandık dışı yollarla başaracaklarını sanıyorlar. Biz nasıl demokrasiye, seçime, milli iradeye saygılıysak, herkesten bize de saygılı olmalarını istiyoruz. Biz yola çıkarken bir şey söyledik. Hedef ileri demokrasi dedik. Ve bunu başaracağız. Kardeşlerim, emaneti veren millettir. Emaneti alacak olan da sadece millettir. Millet dışında hiç kimse gelip de bu emanete el uzatamaz. Hiç kimsenin bu ülkede hukuksuzluk yapmasına, demokrasiyi test etmesine, yakıp yıkmasına, kamu mallarına, insanlarımıza zarar vermesine göz yumamayız. Gezi parkında sayısı onbeşe bile varmayan ağaç için yapıldığı söylenen gösteriler bugün arkasında 3 kayıp bıraktı. İki gencimiz hayatını kaybetti, bir başkomiserimiz şehit oldu. Bakınız başkomiserimizin daha doğmamış bebeği anne karnında yetim bırakıldı. Bu polis, kimin polisi? Bu ülkede can güvenliğinimi sağlamak için görev yapıyor. Kamu kurumlarına, araçlara, insanlara saldıranlara karşı polisimiz görevini yapmıştır. Aşırı güç kullanımı ile ilgili İçişleri Bakanımız gereğini yapıyor. Çoğu polis bine yakın vatandaşımız yaralandı. Şehirler yağmalandı, dükkanlar yağmalandı. Bunlar Türk bayrağını yakacak kadar azgınlaştılar. Sokaklarda kağıt doplayarak hayatını idame ettiren gencimize de kast ettiler. Gazeteciyim, sanatçıyım, siyasetçiyim diyerek son derece sorumsuz bir şekilde nefretin ayrımcılığın hukuksuzluğun kırşkırtmanın alasını yaptılar. Artık tamamen hukuksuzluğa dönüşen bu eylemler son bulmalıdır." nbsp;

nbsp;Başbakan Erdoğan, 'Aylar öncesinden biliyorduk'
ON BİNLER KARŞILADI
AK Parti'nin "karşılama yok" açıklamasına rağmen on binlerce vatandaş Atatürk Havalimanı'na akın etti. Türk bayrakları ve AK Parti flamaları taşıyan coşkulu kalabalık, "Yurtta Tayyip, cihanda Tayyip", "Menderes'i astılar, Özal'ı zehirlediler, Erdoğan'ı yedirmeyiz" yazılı pankartlar açıp, sloganlar atarak Başbakan'a destek verdi.

BAŞBAKAN, TUNUS'TA AÇIKLADI: 7 YABANCI YAKALANDI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tunus Başbakanı Ali el-Urayyid ile ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Erdoğan, Gezi Parkı olaylarına karışan 7 yabancının gözaltında olduğunu ve bu kişilerin diplomatik pasaportlarının bulunmadığını ifade etti. Erdoğan, "Bunlar kimdir, nedir, nereden geldi, buraya nasıl katıldılar, bunların hepsi inceleniyor" dedi. Topçu Kışlası'nın aslına uygun olarak yapılacağını tekrarlayan Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Arınç'ın özür dilemesiyle ilgili olarak ise, "Gerekli açıklamaları yaptı. Aşırı gazla ilgiliyse üzüntümüzü dile getirdik. Bu olaylara karışan çevre duyarlılığı olan vatandaşlarımı tenzih ederim. Bir şeyi ısrarla söyledim, 'aşırı uçlar' dedim. Hatta bunlar içinde terör gruplarına karışanlar olduğunu söyledim. Nitekim daha önce ABD Büyükelçiliğini basan malum terör örgütü mensupları bu işin içinde" diye konuştu. Yabancılar hakkında bilgi veren İçişleri Bakanı Muammer Güler de, "Ajan olup olmadıkları konusunda tespitleri yapmaya çalışıyoruz. Bunların ikisi Fransız, birisi Yunan, birisi ABD, birisi Alman, ikisi de İran vatandaşı. 4'ü erkek 2'si kadın" ifadelerini kullandı.


ERDOĞAN'DAN ELEŞTİRİ: nbsp;
CHP milletvekili nbsp;mezhep kavgası nbsp;çıkarma peşinde
Gezi Parkı eylemlerinde destek için Hatay'da düzenlenen gösteride ölen genci hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Çok enteresandır. CHP Hatay milletvekilinin kendi ilinde attığı mesaj var. 'Başbakan demokratik hakkını kullanana çapulcu' demiştir. Esad'a giden ekipte yer alan bir isim... Hatay (Reyhanlı) olaylarında aktif rol oynayan istihbaratçının Şam'a götürdüğü kişilerden biri... İşi siyasi mezhepçiliğe taşıma gayretleri içinde olanların öncülerinden bir tanesi... Bakın, olaylarda bir genç hayatını kaybetti. Attıkları tweetlerde 'kurşunlanarak öldürüldü' dediler. Kurşunlanarak öldürme gibi bir olay yok. Faili aranıyor. Tespit edilince kim olduğu ortaya çıkacak. Orada 50 bin kişi toplanıyor. Sıkıntı olmadan cenazeden sonra dağılıyor . Ama 2 bin kişi... Nusayri Mahallesi, karşısında Sünni Mahallesi var. Tahrik ediyorlar. Polis orada işini yapıyor. Polisimizin yanlışı vardır, eyvallah. Ama güvenlik güçlerimiz üzerine düşeni yapmasın mı? Orada bir mezhep kavgası mı çıksın?" dedi. nbsp;


NEDEN "YAVUZ SULTAN" İSMİ?
Alevi vatandaşımıza nbsp;yönelik tavır değil
3. köprünün isminin Yavuz Sultan Selim olarak verilmesine yönelik gelen tepkilere cevap veren Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Yavuz Sultan Selim'i çok farklı yere yerleştiren bir insanım. 8 yıla neleri sığdırdığı ortadadır. Mekke'nin fethi, kutsal emanetler... Şah İsmail'le aralarında geçen meselelerin sebepleri var. Yavuz olayına böyle baktık. Bu, asla Alevi vatandaşlarımıza yönelik bir tavır değildir. Nevşehir Üniversitesi için Hacı Bektaş-ı Veli, Tunceli Üniversitesi için Pir Sultan Abdal isminin verilmesi üzerinde durabiliriz. Bunların da istismarı ve farklı yerlere çekilmesi oluyor."

"DİKTATÖR DEĞİLİM"
Verdiğimiz hizmette nbsp;ayırımcılık var mı?
Diktatörlük eleştirilerine tepki gösteren Başbakan Erdoğan, "Ne yaptık? Kimi astık, kimi kestik? Dönemim içinde 7 seçim yaşadık. Darbe girişimleri yaşadık. Demokrasiye inandıklarını söyleyenler samimi değiller. Bizim verdiğimiz hizmetlerde ayırımcılık var mı?" dedi. Alkol düzenlemesini de savunan Erdoğan, "Yüzde 99'u Müslüman denilen ülkemde, kötülük mü yaptık? nbsp;Kimse 'faizi niye düşürüyorsunuz?' demiyor. Alkolden devleti çektik. Şimdi kumardan da çekiyoruz, Piyango, toto, at yarışı..." ifadelerini kullandı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...