Kurşun kolyeye hapis

Kurşun kolyeye hapis

GÜNDEM Haberleri

Ruhsatsız silahını 1 yıl içinde teslim edene ceza yok. AVM'lere silahla girilemeyecek. Hatıra kurşun, kolye ve anahtarlık taşıyanlar 6 aya kadar hapisle yargılanacak.

BMM İçişleri Komisyonu gündeminde bulunan silah kanunu tasarısında önemli düzenlemelere gidildi. Yeni düzenlemeye göre faili meçhulleri aydınlatmada önemli rol oynayacak "balistik veri bankası" kurulacak. gt; Kim olursa olsun geçmişte alınmış veya yeni verilmekte olan tüm silahların mermi çekirdek ve namlularına ilişkin balistik veriler alınarak, tek bir merkezde toplanacak. Eski ruhsat sahiplerinin verilerinin 3 yıl içinde Balistik Veri Bankası'na girilmesini sağlayacak. Bu işlemi yaptırmayanlara 500 TL ceza uygulanacak ve ruhsat iptal edilecek. Daha sonra ruhsatsız silah taşıma ve bulundurmadan hapis cezasına çarptırılacak. nbsp;
gt; Ruhsatsız silahı olanlar ise, bir yıl için ilgili kamu kurumuna teslim edebilecek. Silahına getirene soruşturma açılmayacak. Böylece suç işlenmesinde yüzde 83 oranından kullanılan ruhsatsız silah sayısı azaltılmış olacak.
gt; Hatıra kurşun, kolye ve anahtarlık taşıyan 6 aya kadar hapisle yargılanacak.
gt; AVM'lere silahla girilemeyecek.
gt; Düğün yerleri, bar, pavyon ve gece kulübü gibi alkollü mekanlara silahla girenlere 2 bin TL ceza uygulanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...