Katliam sırası Halep'e geldi

Katliam sırası Halep'e geldi

DÜNYA Haberleri

Stratejik öneme sahip Kusayr kasabasını ele geçiren Hizbullah destekli Esad birliklerinin yeni hedefi ülkenin ikinci büyük şehri Halep.

Hizbullah'ın desteğiyle 3 haftalık bir kuşatma ve yoğun çatışmaların ardından Lübnan sınırındaki Kusayr kasabasının kontrolünü ele geçiren Suriye Ordusu, şimdi de Halep'i ele geçirmeyi planlıyor. Ülkenin en büyük ikinci şehri olan ve kriz öncesi ticari merkez Halep'e saldırma hazırlığını Lübnan'daki Hizbullah militanlarıyla yürüten Suriye Ordusu'nun, büyük bir katliam yapabileceği belirtiliyor. Halep'teki görgü şahitlerine göre, Hizbullah militanları ağır silahlarla ve füzelerle şehrin çevresindeki köylerle şehrin dış mahallelerine mevzilendi. Yarısı yaklaşık 10 aydır Özgür Suriye Ordusu'nun elinde olan şehre örgüt militanlarının ufak çaplı operasyonlar yaptığı iddia ediliyor. Görgü şahitleri burada yaşanacak çatışmaların, 110'dan fazla muhalif askerinin öldüğü Kusayr'dan daha şiddetli olacağını belirtiyor. Suriye'deki varlığını artık inkâr etmeyen Hizbullah, amaçlarının Lübnan'ı savunmak olduğunu iddia ediyor. Lübnan kaynaklarına göre Suriye'de şimdiye kadar 200 kadar Hizbullah militanı öldürüldü. Bu arada ABD, Suriye Ordusu'nun Kusayr saldırısını şiddetle kınadı. Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, "ABD'nin, Esed rejiminin Kusayr'a düzenlediği, sayısız sivilin ölümüne ve çok büyük boyutta insani acılara yol açan saldırısını en sert şekilde kınadığını" belirtti. Esad rejiminin, Kusayr'da kendi işini yapması için Hizbullah ve İran'a bağımlı olduğunun ortaya çıktığını kaydeden Carney, "Hizbullah ve İran; Suriye'deki savaşçılarını derhal geri çeksin" diye uyardı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...