Bu kez polisten özür dilemek için yürüdüler

/ Kaynak: AA
Bu kez polisten özür dilemek için yürüdüler

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ankara, Adana, Malatya, Tunceli ve Elazığ'da protesto gösterileri, Bodrum'da ise emniyet teşkilatından özür dilemek için yürüyüş düzenlendi.

Ankara, Adana, Malatya, Tunceli ve Elazığ'da Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili protesto gösterileri, Muğla'nın Bodrum ilçesinde ise emniyet teşkilatından özür dilemek için yürüyüş düzenlendi. nbsp;Kızılay'da, Halk Evleri üyesi bir grup toplandı. Ziya Gökalp Caddesi ve Atatürk Bulvarı'nı ulaşıma kapatan grup, sloganlar attı. Polisin "dağılın" uyarısının ardından gruptan 3-4 kişi emniyet yetkilileriyle görüştü ve müdahalede bulunmamalarını isteyerek kısa süre sonra dağılacaklarını ifade etti. Grup daha sonra Ziya Gökalp Caddesi'nden Kolej semtine doğru yürüdü. Polisin de bölgeden ayrılmasının ardından gösteriler olaysız sona erdi. nbsp;Öte yandan, Tunalı Hilmi Caddesi'nde akşam saatlerinde bir araya gelen vatandaşlar, şarkılar söyleyip, halay çekerek eğlendi. nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Muğla'da polisten özür dilemek için yürüdüler
Muğla'nın Bodrum ilçesinde Belediye Meydanı'ndan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yürüyen grubu Emniyet Müdürü Akgün karşıladı. nbsp;
İlçede yaşanan olaylar nedeniyle Akgün ve polis ekiplerinden özür dileyen grup üyeleri çiçek taktim etti. Grup adına açıklama yapan Ülgen Yelken, polis teşkilatından yaşanan olaylar nedeniyle özür dilemek için geldiklerini söyledi. Yelken, bu davranışın diğer şehirlere de örnek olmasını istedi.
Bodrum Emniyet Müdürü Ömer Akgün de örnek davranışları için grup üyelerine teşekkür etti. Bodrum'da halkın huzur içinde yaşayabilmesi için çalıştıklarını belirten Akgün, "Bizler özellikle böyle şeyleri hafızalarımızda tutmayız, devlette kin olmaz. Olumsuz birtakım şeyler olduğu gerçeği var. Olumsuzlular yaşanmış ise bunda mutlaka bir eksiklik var. Siz ülkenin geleceğisiniz. Ziyaret talebiniz olduğunu duyduktan sonra bu bizleri hem duygulandırdı hem sevindirdi hem gururlandırdı" dedi.
Bodrum'un turizmin önemli bir merkezi olduğuna işare eden Akgün, "O gün yaşanmış ne varsa sizden çok biz üzüldük. Bunların detaylı değerlendirilmesine hiç gerek yok. Bodrum'da özellikle sizin yaptığınız takdire şayan davranış çok gurur verici. Bu tablodan dolayı Bodrum'da bana göre hayat tamamen normale dönmüş demektir" diye konuştu. nbsp;
Akgün, kentte yapılan, şiddete olmayan her türlü eyleme saygı duyduklarını söyledi. Grup üyeleri Akgün ve emniyet personeli ile bir süre sohbet ettikten sonra emniyet müdürlüğü binasından nbsp;ayrıldı.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...