Milano'da 'Küçük Gezi Parkı' kuruldu

/ Kaynak: İHA
Milano'da 'Küçük Gezi Parkı' kuruldu

DÜNYA Haberleri  / İHA

Milano'da yaşayan İtalyan ve Türk vatandaşları, Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için, şehirlerinde sembolik bir 'Küçük Gezi Parkı' oluşturdu.

Milano'da yaşayan İtalyan ve Türk vatandaşları, Gezi Parkı'na ve Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için, şehirlerinde sembolik bir "Küçük Gezi Parkı" oluşturdu. Montebello Caddesi'ndeki küçük parka, 4 adet meyve ağacı fidanı da dikildi. Şehir merkezindeki bu küçük parkın seçilme nedeni ise, bahçenin otopark yapılmak istenmesi.
Etkinliğe öncülük eden ve kısa zaman öncesine kadar İzmir'de yaşayan Paolo Pinzuti, bir Türk'le evli. Pinzuti, "Milano'daki Küçük Gezi Parkı projesini, Milanolular ve burada yaşayan Türk vatandaşlarıyla birlikte burada, Occupy Gezi ruhunu oluşturmak ve Türkiye'de direnişte olan gençlere desteğimizi göstermek istedik. Milano merkezinde az kalmış yeşil alanlardan biri olan ve otoparka dönüşme tehlikesi ile karşı karşıya olan bu parka fidanlar dikerek, burada küçük bir Gezi Parkı oluşturduk. Diktiğimiz 4 fidan ile Türkiye'de daha çok demokrasi ve basın özgürlüğü için protestoda bulunan Türk halkına dayanışmamızı göstermek istedik" dedi.
Milano'da yaşayan Türk öğrenci Dicle Koçkar ise, Türkiye'de başlatılan eyleme dışarıdan destek olmaya çalıştıklarını belirtti ve "Bunun da en kolay yolu bulunduğumuz yerlerdeki insanların durum hakkındaki farkındalığını arttırmak. İtalyan arkadaşlarımız da bize bu güzel fikirle katkıda bulundular. Biz kendi meselemizden bahsederken İtalyan aktivist arkadaşlarımız da bize kendi meseleleriyle geldiler. Yaptığımız şey bir güç birliği aslında. Bizim Türkiye'de yaptığımız şey Avrupa'daki arkadaşlarımıza da cesaret verdi ve bu sayede bu park Milano'da bizim parkımız olacak, bu da çok güzel bir şey" diye konuştu.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...