22.02.2010 - 01:00 | Son Güncelleme: 22.02.2010 - 01:00
Katkıya tepki dönerci yaptı
Piyasada sağlıksız ve katkılı dönercilere tepki gösteren Op. Dr. Osman Seratlı, Ankarada katkısız dönerci dükkanı açtı
> ANKARA AA
Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Osman Seratlı, kaçak, sağlıksız ve katkılı et döner işletmelerine tepki olarak, Kızılayda 150 kişinin aynı anda yemek yiyebileceği bir dönerci dükkanı açtı. Dr. Seratlı, bir çok meslektaşının özellikle gıdayla ilgili bir işletme açma hayali olduğunu, bunun belki de piyasada hijyene ve kaliteye gerekli önemin verilmemesinden kaynaklandığını, sağlıksız şartları sürekli eleştirmektense, insanların kaliteli ve katkısız döner yemenin keyfine varabileceği dönerci açmaya karar verdiğini söyledi. Piyasadaki bazı üreticilerin maliyeti aşağı çekmek için etin içine soya, kıyma ya da değişik katkı maddeleri koyduklarını belirten Seratlı, Dönerin yarısı et, yarısı soya olmaz. Tamamen saf et olmalı ve işletme müşterilerine et-kıyma karışık olduğunu belirtmeli dedi.