Sivil Toplum Kuruluşları, 'Hepimiz aynı gemideyiz'

- Güncelleme:
Sivil Toplum Kuruluşları, 'Hepimiz aynı gemideyiz'

Ekonomi Haberleri

TOBB ve TESK'in de aralarında bulunduğu 6 sivil toplum kuruluşu 'Güvenliğimiz çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için gerekli' uyarısı yaptı.

İş dünyası ve sendikalar, bir araya gelerek vatandaşları olayların farklı boyutlara çekilmesi tehlikesine karşı uyardı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Esnaf ve SanatkarlarıKonfederasyonu BaşkanıBendevi Palandöken, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu ve TZOB Genel Sekreteri Hikmet Yavuzyiğit, bir araya geldi. Yapılan açıklamada, nbsp;"Kimse unutmamalı ki sokakların huzur ve güveni, çocuklarımızın ve Türkiye'nin geleceği açısından son derece önemli. Şiddet ve kavga hiçbir şeyi çözmediği gibi meseleleri içinden çıkılmaz hale getirir" denildi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: nbsp;
Bütün dünyanın gözü nbsp;yükselen Türkiye'de
"Hukuk kuralları çerçevesinde talepleri dile getirmek, en tabii vatandaşlık hakkı. Ancak gelişmeler kötü emelleri olanlara hizmet etmeye zemin hazırlıyor. Dünya sorunlarla boğuşup herkesin bakışları yükselen Türkiye'ye odaklanmışken, huzura ve istikrara her zamankinden fazla ihtiyacımız var. Vatandaşlarımız duyarlı olmalı."

ATO Başkanı Salih Bezci: nbsp;
Fatura esnafa çıkmasın
"Eylemler sebebiyle restoran ve sinema müşterilerinde yüzde 30 ile yüzde 90 düşüş var. Esnafımız hasar bir yana can güvenliğinden korkup dükkan açamıyor. Eylemin faturasını esnaf ödememeli. Vatandaş hakkını kamu malına zarar vererek aramamalı."

İTO Başkanı İbrahim Çağlar: nbsp;
Hedefimize zarar verir
"Türkiye'nin son 10 yılda elde ettiği ekonomik ve sayisi kazanımlara gölge düşürülmesinden hiç kimse bir şey kazanamaz. İki kredi derecelendirme kuruluşu 'yatırım yapılabilir' ülke notu vermişken, Türkiye'nin dünyada ilk 10 ekonomi arasına girme hedefini bozacak hiçbir gelişmeye izin vermemeliyiz. Yakıp yıkmak en çok kardeşliğe zarar verir."

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan: nbsp;
Polis de göstericiler de nbsp;duyarlı ve özenli olmalı
"Düşünce, ifade ve protesto özgürlükleri demokrasinin ayrılmaz bir parçası. Güvenlik güçlerinin duyarlı, ididalli ve özenli davranışlarının yanı sıra vatandaşlar da tepki ve protestolarını meşru zeminde, yasal sınırlar içinde, şiddetten uzak tutum içinde tutmalı. Masum talep ve niyetlerle, kaosa zemin hazırlayacak çaba ve girişimler birbirinden ayrı tutulmalı."

Ahmet Nazif Zorlu (VESTEL): nbsp;
Barış süreci varken nbsp;olayları anlamıyorum
"Hepimiz aynı gemideyiz. Dünyada kriz var. Avrupa küçülürken biz büyüyoruz. Bu çok önemli. Bu anlamda herkesin sağduyulu olması gerekir. Türkiye kalkınmaya başlamış, barış sürecinde ilerleme kaydedilmişken bu tür olayların ortaya çıkması çok üzücü. Bu olayların neden çıktığını anlamakta zorluk çekiyorum. Bunu fırsat bilip ortalığı karıştırmaya çalışan birtakım kişilere fırsat verilmemeli."


Rixos Başkanı Fettah Tamince: nbsp;
Mala verilen zararlar nbsp;Türk'e güveni zedeler
"Çatışma görüntüleri Türkiye'yi farklı yerlere taşıyabilir. Toplumda farklı düşünceleri, fikirleri olan kişiler kadar doğal bir şey olamaz. Bu bir ülkenin zenginliği. Ama talepler başkasının mal ve can güvenliğini gaspetmeyecek şekilde yapılmalı. Arabalara, binalara verilen zararlar, Türkiye'nin dışarıdaki imajına zarar verir. Türk insanına olan güveni zedeler."


MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak: nbsp;
Geleceğimize hep nbsp;birlikte sahip çıkalım
"Farklı düşüncelerin, şiddet içermeden ve şiddetle karşılaşmadan ifade edilebildiği ortama acilen ihtiyaç var. Bunu sağlamak, muhtemel daha üzücü durumlara fırsat vermemek, itibarımızı ve geleceğimizi korumak adına hassas davranmak, ülkesini seven herkesin görevidir. Geleceğimize hep birlikte sahip çıkalım."

"GÜÇLENİRİZ"
Yabancılar nbsp;günlük nbsp;davranmaz
Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği Başkanı Arif Ünver, protestolar sebebiyle yabancı gayrimenkul yatırımcılarının Türkiye'ye ihtiyatlı baktığı yorumlarına tepki gösterdi. Ünver, "Yabancı yatırımcı günlük olaylara göre karar vermez. nbsp;3-5 günlük olaylarla piyasada satış olmaz" dedi. Ünver, "Türkiye süreçten güçlenerek çıkacak. Yabancı yatırımcı piyasayı terk etmedi. nbsp;Yorumları Türk analistlerin yapmasına şaşırıyorum" dedi.

JCR EURASIA:
Ekonominin nbsp;temelleri nbsp;bozulmaz
Kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia'nın Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ökmen, Gezi Parkı protesto gösterilerinin ekonominin temellerini bozucu sonuçlar üretmeyeceğini söyledi. Gösterilerin coğrafi yaygınlığının siyasi tansiyonu yükselttiğini hatırlatan Ökmen, "Gösterilerin, oluşabilecek kayıpları yönetilemez bir seviyenin üzerine çıkarmayacağı ve şimdilik mevcut rating notunda bir değişikliğe sebep olmayacağını beklemekteyiz" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...