25.02.2010 - 01:00 | Son Güncelleme: 25.02.2010 - 01:00
Türkiye son çeyrekte yüzde 4-5 büyüdü
Maliye Bakanı Şimşek, Türkiyenin 2009un son çeyreğinde hızlı bir büyüme yaşadığını söyledi
MÜZE AÇILIŞINA KATILDI
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Marmara Üniversitesindeki toplantının ardından, Rektör Prof. Dr. Necla Purla birlikte rektörlük binasındaki İhap Hulusi Görey Müzesinin açılışını yaptı.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiyenin 2009un son çeyreğinde yüzde 4 ila 5 arasında büyüdüğü kanısında olduğunu söyledi. Şimşek, Bunu eldeki birtakım verilerden yola çıkarak açıklıyorum. Resmi rakamlar değil dedi. Şimşek, Marmara Üniversitesi tarafından düzenlenen Global Krizin Türk Kamu Maliyesine Yansımaları konulu toplantıda yaptığı konuşmada, kriz döneminde politika yapıcıları olarak çok eleştirildiklerini, ancak geriye doğru bakıldığında Türkiyenin çok sakin, kendi yöntemleri ve kendi kaynaklarıyla bu işi çok iyi yönettiğinin ortaya çıktığını vurguladı.
MB: KRİZDEN HIZLI ÇIKARIZ
Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Ekonomik İşbirilği Teşkilatı ülkelerinin katılımıyla Tahranda düzenlenen toplantıdaki konuşmasında, kriz sürecinde OECD ülkeleri arasında finans sektörüne müdahale etmeyen tek ülke oldu. Türkiye bu krizden en çabuk çıkacak dedi.