Zello nedir, nasıl kullanılır?

Zello nedir, nasıl kullanılır?

TEKNOLOJİ Haberleri

Gezi Parkı eylemcilerinin yoğun olarak kullandığı Zello, Türkiye'de indirme rekorları kırıyor. Zello'nun bilinmeyen özellikleri bu yazıda..

Gezi Parkı eylemcilerinin kullandığı akıllı telefon program Zello, Türkiye'de indirme rekorları kırıyor. Ücretsiz konuşma programları arasına wiber ve Tango'dan sonra katılan Zello, telefonları bas konuş haline getiren bir yazılım. Sesli görüşme ve sms gibi klasik hizmetlerin yanısıra daha birçok özellikle birlikte data/wifi bağlantısı yoluyla ses ve görüntü iletim hizmetleri de eklenmiş durumda. Altyapı olarak internet üzerinden ses iletimine dayansa da, kullanım şekli bakımından akıllı telefonumuza adeta yeni bir iletişim fonksiyonu kazandıran hizmetin ismi PTT.(Push-to talk).
nbsp;Kullanım şekli yönüyle telefonlarımızı adeta telsiz gibi kullanmamızı sağlayan push-to-talk teknolojisi, gelişen teknolojiyle birlikte hem telsiz cihazlar hem de akıllı telefonlar üzerinden karma bir şekilde hizmet alınmasını sağlıyor. Gerek Apple store gerek de Google Play'de bu hizmet için hazırlanmış birkaç alternatif olsa da nbsp; verdiği hizmet kalitesi,sunduğu alternatifler, hız ve kurumsal müşteri hizmet alternatif çeşitleri de sunan Zello, diğerlerinden birkaç adım önde görünüyor.

Zello uygulaması telefonumuza indirildikten sonra, adres defterimizde kayıtlı Zello kullanıcısı arkadaşlarımızı kendisi tespit ediyor. Yoksa da üzülmeyin, çünkü çok kolay bir şekilde kendilerini uygulamaya davet edebilirsiniz. Zello neden önde? Bas-konuş şeklinde karşılıklı yapılan görüşmelerde ses çok hızlı bir şekilde iletiyor. Ayrıca arkadaşlarınızla oluşturacağınız gruplarda,herkesin katılım sağladığı konferans şeklinde görüşmeler yapabiliyorsunuz. Şöyle ki, siz o anda konuşmaya dahil olmasanız bile, gruptaki diğer kişilerin konuşmalarını tıpkı telsiz sistemindeki gibi dinlemeye devem edebiliyorsunuz. Oluşturacağınız gruplara şifre koyabileceğiniz gibi, şifresiz genel katılıma açık gruplar da oluşturabilirsiniz.
Zello'nun en güçlü yönlerinden birisi de Iphone,Android ve Blackberry için uygulamalarının olmasının yanısıra Pc'ye kurabileceğiniz bir uygulaması da olması. Bu da arkadaşlarımızla iletişim için, bizi telefona bağımlı olmaktan kurtarıyor. Yaptığınız sesli görüşmelerinin kaydının da tutulduğu (dilerseniz silebilirsiniz) Zello'da Wifi,3g ve hatta Gprs ve Edge bağlantı çeşitleri de destekleniyor.

nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...