Ukrayna'dan Sırbistan'a tam destek

/ Kaynak: AA
Ukrayna'dan Sırbistan'a tam destek

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, 'Sırbistan, Ukrayna için Balkanlar'ın anahtar ülkesi' açıklamasında bulundu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Sırbistan'ın nbsp;başkenti Belgrad'daki temasları kapsamında, Sırbistan Başbakanı İvitsa Daçiç'le nbsp;bir araya geldi. Başında görüntü alınmasına izin verilen görüşme, daha sonra basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Yanukoviç ile Daçiç, ikili görüşmenin ardından, nbsp;Hayat Hotel'de düzenlenen "Sırbistan-Ukrayna İş Forumu"na katıldı. İki ülkeden çok sayıda iş adamının katıldığı forumda konuşan nbsp;Yanukoviç, Ukrayna ve Sırbistan arasındaki ticaret hacmini geliştirebilmek nbsp;adında, öncelikle enerji, ulaşım ve tarım alanlarında karşılıklı işbirliği potansiyellerinin gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Farklı alanlardaki devlet komisyonlarının karşılıklı işbirliğinin önemine işaret eden Yanukoviç, bunun hem kamu hem de özel sektör ortaklıklarına nbsp;katkı sağlayacağını ifade etti.
Yanukoviç, "Sırbistan, Ukrayna için Balkanlar'ın anahtar ülkesi. İki nbsp;ülke hükümetleri, yeni işbirliği alanları için araştırmalar yapmalı. Yatırım nbsp;için, büyük potansiyelleri olan ülkeleriz" diye konuştu.
Sırbistan Başbakanı Daçiç de iki ülke arasında siyasi ilişkilerin iyi nbsp;siyasi ilişkiler olduğunu belirterek, ekonomik ilişkilerin de bu seviyeye gelmesi nbsp;gerektiğini ifade etti.
Sırbistan hükümetinin birincil önceliğinin ekonomi olduğuna işaret nbsp;eden Daçiç, hükümetin, ekonomik istikrarı sağlamak için yeni adımlar atacağını nbsp;söyledi.
Daçiç ayrıca, iki ülke arasında Serbest Ticaret Anlaşması imzalanması nbsp;için hazırlıkların başlatıldığını ve ekonomik ilişkilere katkı sağlayacak bu nbsp;anlaşmayı sonbaharda Ukrayna'nın başkenti Kiev'de imzalamayı planladıklarını nbsp;kaydetti.
Yanukoviç ve beraberindeki heyet, Sırbistan temasları kapsamında, dün nbsp;Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç ile bir araya gelmiş ve görüşmenin nbsp;ardından iki ülke arasında 6 farklı alanda işbirliği anlaşmaları imzalanmıştı

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...