Gezi Parkı eylemleri turizm sektörünü vurur mu?

- Güncelleme:
Gezi Parkı eylemleri turizm sektörünü vurur mu?

Ekonomi Haberleri

Gezi Parkı eylemleri önce borsayı sonra perakende alışveriş sektörünü vurdu. En çok korkulan kayıp turizm sektöründe.

Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemler turizmi de olumsuz etkiliyor.Taksim'de yaşanan olayların ardından Dünya'nın gözü Türkiye'ye çevrildi. Çok sayıda uluslararası turizm şirketi, Taksim eylemlerinin turizm bölgelerini nasıl etkilediğini araştırıyor. Tüm olumsuzlukların üstüne bir de yabancı medya şirketleri yaşananları çarpıtarak vermesi sektörü zor durumda bırakıyor. Turizm sektörünün önde gelen Sivil Toplum Şirketleri, sektörün büyük oyuncuları, bu eylemlerin bir an önce sona ermesi için hem hükümet nezdinde hem de diğer STK'larla ortak çözüm yolları arıyor. Amaç, barışçıl gösterilerin şiddet olaylarına dönüşmeden bir an önce sona ermesi. Türkiye 2013 turizm sezonuna aylar öncesinden yapılan rezarvasyonlarla başladı. TUROFED Başkanı Osman Ayık, 2013 yılına büyük ümitlerle girildiğini, ilk 4 ayda yaşanan artışlara dikkat çekti. Taksim'de bir grubun başlattığı küçük bir eylem, iç ve dış mihrakların devreye girmesi ile mecrasından uzaklaştı.
SEZON YILA HIZLI BAŞLADI ANCAK...
Uluslararası medya da yapılan yalan yanlış yayın ve haberlerle güçlenen Türkiye'nin imajı lekelenmek istendi. Osman Ayık'a göre İstanbul'da ciddi kayıplar söz konusu. Rezervasyonlarını iptal eden turist sayısı küçümsenmeyecek sayıda. Ancak sahil şeridindeki otel rezervasyonlarında durum farklı. Kıyı kesimlerinde iptaller yaşanmıyor. İleriye dönük rezervasyonlarda yavaşlama söz olduğunu belirten Ayık, "tahminim olayların seyrinin şekline göre tatil planlarını yapacaklar." dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...