BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ete sağlık damgası

Ete sağlık damgası

Et ürünleri bundan böyle, tekniğine uygun hijyenik olarak üretilip işlenecek.



Et ürünleri bundan böyle, tekniğine uygun hijyenik olarak üretilip işlenecek. Ayrıca muhafazası, depolama, taşıma ve pazarlanmasında belli kurallara dikkat edilecek. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın, “Türk Gıda Kodeksi Et Ürünleri Tebliği”, Resmi Gazete’de yayınlandı. Tebliğ uyarınca, et ürünlerinin üretiminde kullanılan etlerin, sağlık kontrolünden geçirildiğini ve insan tüketimine uygun olduğunu belirten “sağlık damgası” taşıması zorunlu olacak.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT