'Hizbullah Şiilerin DEAŞ’ıdır'

Düzenleyen:
'Hizbullah Şiilerin DEAŞ’ıdır'

DÜNYA Haberleri

Hizbullah’ın ilk genel sekreteri Lübnanlı Şii din adamı Subhi et-Tufeyli, İsrail işgali altındaki Lübnan’ı kurtarma parolasıyla işe girişen Hizbullah’ın gittikçe kendi gerçeğinden koptuğunu ve tamamen İran’ın millî menfaatlerine hizmet eden bir örgüt hâline geldiğini belirtti.

İran ve Hizbullah’ın Esad’a destek vererek Orta Doğu’yu bir yangın yerine çevirdiğini belirten Tufeyli “İran’ın örgütteki nüfuzuna itiraz ettim ve içime sinderemediğim için ayrıldım. Hizbullah, İran’ın yüzünden bugün artık Şiilerin DEAŞ’ı hâline gelmiştir. Amerika’nın tuzağına düşen İran ve Hizbullah, İslam ülkeleri üzerinde hâkimiyet kurmak istiyor. Aslında İran ve Hizbullah’ın yaptığı İslam düşmanı Haçlı ve Siyonistlerin hain planlarına dâhil olmaktır” dedi. Türkiye’nin Suriye’deki operasyonlarına destek veren Tufeyli “Sivillerin Türkiye’ye ihtiyacı var. Bölgemizde Türkiye’den başka nefes alacak yer kalmadı. Türk halkına tavsiyem şudur: Ülkenizi koruyun. Bunun için elinizden geleni yapın” diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...