Mesele laiklik değil terör propagandası

Düzenleyen:
Mesele laiklik değil terör propagandası

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Okmeydanı’nda kahvehaneleri dolaşarak propaganda yapan Cumhuriyet gazetesi muhabiri Ayşegül Başar, ‘’terör örgütü propagandası’’ suçundan gözaltına alındı.

Muhalif gazeteler, Halkevleri üyesi Başar’ın laiklik istediği için derderst edildiğini yazdı. Gerçek ise kısa sürede ortaya çıktı. Ayşegül Başar’ın sosyal medya hesabından şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın katillerini övücü paylaşımlarda bulunduğu ortaya çıktı. CHP’li Barış Yarkadaş’ın “Twitter üzerinden hedef gösterilen Halkevi Üyesi ve Cumhuriyet gazetesi çalışanı Ayşegül Başar’ı gözaltına almak, laikliğe sahip çıkanlara gözdağı vermektir” dediği muhabirin savcıyı şehit eden Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol’un ardından “Devrimci devrimcidir #teröristdevlettir #BizdeSiziSeviyoruz #SafakYayla #BahtiyarDoğruyol” diye tweet attığı belirlendi. 

‘DÜŞMANLIĞA TAHRİK’TEN TUTUKLANDI

Ayşegül Başar, daha sonra gönderildiği adliyede, savcılıkça mahkemeye sevk edildi. Başar, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek”ten tutuklandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...