Amerikalı fon yöneticisinin Gezi Parkı yalanı

Amerikalı fon yöneticisinin Gezi Parkı yalanı

GÜNDEM Haberleri

Amerikalı Fon Yöneticisi David Rafael Kotok, Gezi olayları sonrası hisselerini sattığını söyledi ancak yalanı çabuk deşifre oldu.

Gezi Parkı eylemlerinin yayılma riski nedeniyle Türkiye'deki yatırımlarını sıfırladığını duyuran Amerikalı Fon Yöneticisi David Rafael Kotok'un Türkiye'deki varlıklarını eylemden bir süre önce sattığı ortaya çıktı. Amerikan CNBC ve Türkiye'deki ortağı CNBCE'de önceki gün öğlen saatlerinde yayınlanan söz konusu haberin hemen ardından Borsa İstanbul'daki yerli ve yabancı yatırımcılar arasında panik havası esti. İlk seansta yükselişe geçmiş olan BIST endeksi söz konusu haberle düşüşe geçerek günü yüzde 1,5 kayıpla kapattı. Aynı haberin dün de gazetelerde ve internet sitelerinde yayınlanmaya devam etmesi üzerine yatırımcılar arasındaki tedirginliğin artmasıyla Türk borsasındaki kayıp yüzde 4'ü aştı.
EYLEMDEN ÖNCE SATTI
Amerikan sermaye piyasası otoritesi (SEC) raporlarına göre ABD'li Cumberland Fonu'nun 25 Ocak 2013 tarihi itibariyle Türkiye'deki varlığı 3,5 milyon dolardı. Fon'un SEC'e 24 Nisan 2013 tarihinde yaptığı bildirimde ise Türkiye'deki yatırımlar sıfırlanmış durumdaydı. Yenişafak'tan Yakup nbsp; Kocaman'ın haberine göre, Türkiye ve dünya kamuoyuna hisselerini Gezi Parkı olayları Türkiye'deki yatırımlarını sonlandırdığını duyuran David Rafael Kotok'un varlıklarını Borsa İstanbul'un 90 binli seviyelerde seyretiği haftalarda satmış olması halinde ciddi bir kar yazmış olacağı tahmin ediliyor. Dün 75 bin seviyelerine düşen borsada Kotok'un ucuzlayan fiyatlardan yeniden hisse alıp almayacağı merak ediliyor.
BORSADA MANİPÜLASYON
Türkiye'nin ekonomik istikrarını hedefe oturtan Amerikalı Fon Yöneticisi David Rafael'in 4 Haziran günü Amerikan CNBC kanalına yaptığı ve Türkiye'de de CNBCE sitesi tarafından aynı gün yayınlanan haberde, 'Cumberland'in Başyatırım Uzmanı David Kotok, ülkede gerilimin devam etmesi durumunda borsada daha fazla düşüş yaşanmasından endişe ettiklerini açıkladı' ifadeleri dikkat çekti. Zira Çarşamba öğlen saatlerine kadar 80 binin üzerine çıkarak toparlanma sürecine giren borsanın, seans arasında yayınlanan bu haberin hemen ardından sert şekilde düşmeye başlaması dikkat çekici bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...