Guterres ile Trump telefonda görüştü

Düzenleyen:
Guterres ile Trump telefonda görüştü

DÜNYA Haberleri

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve 20 Ocak'ta ABD Başkanlığı görevine başlayacak Donald Trump'ın telefonda görüştüğü bildirildi.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, günlük basın toplantısında, 1 Ocak'ta görevine başlayan Guterres'in, Trump'ı aradığını ve görüşmede ABD-BM ilişkilerinin ele alındığını söyledi.
Haq, Guterres ve Trump arasındaki ilk görüşmenin "olumlu" geçtiğini sözlerine ekledi.Seçim kampanyası döneminde iklim değişikliği ile mücadelede ABD'nin BM fonlarına desteğini kesebileceğini ve Paris İklim Anlaşması'ndan çekileceğini söyleyen Trump, başkan seçildikten sonra da BM'ye yönelik eleştirilere devam etmişti.Trump, BM Güvenlik Konseyi'nin İsrail'in Filistin'deki yasa dışı yerleşim birimlerini kınayan ve durdurmasını isteyen kararının ardından, "BM'ye gelince, 20 Ocak'tan sonra işler farklı olacak." ifadesini kullanmıştı.Trump, başka bir açıklamasındaysa "BM, büyük bir potansiyele sahip olmasına rağmen şu an sadece insanların bir araya gelerek konuşup iyi vakit geçirdiği bir kulüp, çok üzücü." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...