Orta Avrupa sel felaketiyle boğuşuyor

Orta Avrupa sel felaketiyle boğuşuyor

DÜNYA Haberleri

Orta Avrupa şehirlerinde baraj kapaklarının açılması tarım arazilerini sular altında bıraktı. Felaket şu ana kadar 12 kişinin hayatına mal oldu.

Orta Avrupa şehirleri son yıllarda meydana gelen en ağır sel felaketiyle karşı karşıya. Sel taşkınlarının ardından su yataklarında oluşan baskıyı hafifletmek için baraj kapaklarının açılmasıyla birlikte tarım arazileri sular altında kaldı. Sel sularının tarım alanlarına verdiği zararı azaltmak için tüm yetkililer seferber olmuş durumda. Felaket şu ana kadar 12 kişinin hayatına mal oldu. Selden en fazla etkilenen Almanya'da hasar milyarlarca doları buluyor. Slovakya'da da sel hayatı felç etmiş durumda. Halk felaketin etkilerini azaltmak için çalışmalara destek veriyor. Tüm posta hizmetlerini durduğu ülkede olağanüstü hal ilan edilmişti. OECD, iklim değişikliklerinin de etkisiyle gelecek yıl gıda üretiminde ciddi bir yavaşlama olacağı uyarısında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...