Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kosovalı eski başbakan Fransa'da gözaltına alındı

Düzenleyen:
Kosovalı eski başbakan Fransa'da gözaltına alındı

DÜNYA Haberleri

Kosova'nın eski başbakanlarından Ramush Haradinaj, Fransa'da gözaltına alındı.

Kosova'nın eski başbakanlarından Ramush Haradinaj, Fransa'da gözaltına alındı.Kosova'daki savaşta Kosova Kurtuluş Ordusu'nun (UÇK) Dukagjin bölgesinin komutanlığını yapan ve halen muhalefetteki "Kosova Geleceği İçin İttifak"ın (AAK) genel başkanlığı görevini sürdüren Haradinaj'ın, Sırbistan makamlarının çıkardığı uluslararası yakalama kararı nedeniyle gözaltına alındığı bildirildi.

AAK Milletvekili Time Kadrijaj, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Haradinaj'ın gözaltına alındığının ailesi tarafından da doğrulandığını ifade etti.AAK'den yapılan açıklamada ise Haradinaj'ın Sırbistan tarafından 2004 yılında çıkarılan yakalama kararı doğrultusunda, Fransa'nın doğusundaki Basel-Mulhouse-Freiburg Havalimanı'nda gözaltına alındığı belirtilirken, bunun adaletsiz ve kabul edilemez bir eylem olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Haradinaj'ın serbest bir şekilde seyahat etmesinin sağlanması için Fransız makamlarına çağrıda bulunulurken, AB ülkelerinden de Kosovalı yetkililerin serbest bir şekilde dolaşımının engellenmemesi talep edildi.

Haradinaj, 2015 yılında da aynı yakalama emri nedeniyle Slovenya'da gözaltına alınmış, ardından serbest bırakılmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...