Doğan Holding'in merkez binasında arama

Düzenleyen:
Doğan Holding'in merkez binasında arama

GÜNDEM Haberleri

Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu'nun bir süre önce FETÖ bağlantıları gerekçe gösterilerek tutuklanmasının ardından holdingin merkezine şok bir operasyon yapıldı. Polis, bu sabah Doğan Şirketler Grubu Holding'ine ait Üsküdar'da bulunan merkez binasında arama gerçekleştirdi. Operasyonun neden yapıldığı Doğan Holding tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP)na gönderilen yazı ile ortaya çıktı.

Yazıda şu bilgiler verildi: "Bu sabah Şirketimiz Baş Hukuk Müşaviri Erem Turgut Yücel'in ve eski Yöneticimiz Yahya Üzdiyen'in, daha önce Ankara Temsilcimiz Barbaros Muratoğlu'nun tutuklanmasına neden olan soruşturma kapsamında ev ve ofislerinde arama yapılmış ve kendileri gözaltına alınmıştır. Sözkonusu arama işlemi sadece adı geçen yöneticilerimizin şahsi çalışma ofislerinde yapılmış olup, Şirketimiz ve bağlı ortaklıklarının faaliyetlerini etkileyen herhangi bir durum bulunmamaktadır. Şirketimiz ve bağlı ortaklıkları faaliyetlerine aynen ve kesintisiz olarak devam etmektedir. Konu ile ilgili yeni bir gelişme olduğu takdirde ayrıca kamuya açıklama yapılacaktır."

ESKİ CEO

Söz konusu açıklama ile holdingin eski CEO'su Yahya Üzdiyen ve baş hukuk müşaviri Erem Turgut Yücel'in gözaltına alındığı ortaya çıktı.
2012 Ocak ayında Doğan Holding İcra Kurulu Başkanlığına (CEO) getirilen Yahya Üzdiyen bu görevi dört yıl sürdürmüş, 4 Ocak 2016'ta da görevinden ayrılmıştı.
Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, Üzdiyen'in 2012'deki atamasını şu açıklama ile duyurmuştu: "Kendisi, 1980 yılında ODTÜ İdari İlimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra, 1996 yılına kadar özel sektörde çeşitli kuruluşlarda dış ticaret ve yatırım konularında uzman ve yönetici olarak çalıştı. Grubumuza katıldığı 1997 yılından 2011 yılına kadar Doğan Holding Strateji Grup Başkanlığı’nı yürüten ve 18 Ocak 2011’de Yönetim Kurulu Başkanvekilliği’ni üstlenen Yahya Üzdiyen, aralarında POAŞ, Ray Sigorta ve Star TV’nin de bulunduğu birçok Grup iştirakinin satın alınma, ortaklık ve satış süreçlerinde önemli rol oynadı."

BAŞ HUKUK MÜŞAVİRİ

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. Baş Hukuk Müşaviri Erem Turgut Yücel de 1962 yılında İstanbul’da doğdu. 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1986-1989 yılları arasında Hürriyet Gazetesi Hukuk Bürosu’nda görev aldı. Türkiye Emlak Bankası’nda avukat ve yönetici olarak görev yaptığı üç yılın ardından 1993 başında tekrar Hürriyet’e döndü. 1996’da Hukuk Bürosu Müdürü, 2003’te Doğan Yayın Holding Hukuk Koordinatörü olarak atandı. 2002-2004 döneminde de İstanbul Barosu Yönetim Kurulu’nda görev aldı. 18 Mart 2010 tarihinden itibaren Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. Baş Hukuk Müşaviri olarak görev yapıyordu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...