PKK 'her yerden çekiliyoruz' dedi

PKK 'her yerden çekiliyoruz' dedi

GÜNDEM Haberleri

2 bin PKK'lının dahil olduğu çekilme sürecine ilişkin bilgi veren PKK kaynakları, 'Dersim'den çekilme olmayacağı' iddialarının yalan olduğunu söyledi.

PKK'nın Türkiye dışına çekilen gruplarının sayısı 10'a ulaştı. 8 Mayıs'ta başlayan ve yaklaşık 2 bin PKK'lının dahil olduğu çekilme sürecine ilişkin bilgi veren PKK kaynakları, "Dersim'den çekilme olmayacağı" iddialarının yalan olduğunu söyledi. Erzurum, Dersim, Karadeniz ve Amanos gruplarının da çekilmede mesafe kat ettiklerini söyleyen PKK kaynakları, "Karakol yapımlarının süreci yavaşlattığını" söyledi. Murat Karayılan'ın Kandil'de yaptığı basın toplantısına katılan 3 isimden biri olan Zeki Şengal, yaptığı açıklamada "Türkiye'nin atacağı pratik adımları bekliyoruz. Türk devleti, Kürt sorunu çözmek isteyen söylüyorlar, ama ne zaman ve nasıl olacağını henüz göstermedi. Operasyonların durması olumlu ama hala casus uçaklar ve askeri hareketlilik sürüyor" dedi. Şengal Dersim'den çekilmeyeceklerine ilişkin bilgilerin doğru olmadığını söyledi. (Sabah)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...