Açık öğretim okul sınavları hafta sonu yapılacak

Düzenleyen:
Açık öğretim okul sınavları hafta sonu yapılacak

EĞİTİM Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığınca açık öğretim ortaokul ve lise sınavları, 7-8 Ocak'ta gerçekleştirilecek

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), açık öğretim okullarının sınavları 7-8 Ocak'ta yapılacak. MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı açık öğretim ortaokulu 1. dönem sınavı, 8 Ocak Pazar günü, iki oturum halinde gerçekleştirilecek. Sınavın birinci oturumu saat 9.30'da, ikinci oturumu saat 14.00'de gerçekleştirilecek. Öğrenciler, her iki oturumda 12 dersten sınava girecek, her ders için 4 seçenekli 20 soru yöneltilecek, sınav 150 dakika sürecek.
Sınav sonuçları, şubatta açıklanacak.

-Açık öğretim lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi sınavları
Açık öğretim lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi 1. dönem sınavları, 7-8 Ocak cumartesi ve pazar günleri yapılacak.Birinci oturum sınavı, cumartesi saat 9.30'da, ikinci oturum aynı gün saat 14.00'de, 3. oturum pazar saat 9.30'da düzenlenecek. Her ders için 4 seçenekli 20 sorulu kitapçıklar kullanılacak, her oturum 180 dakika sürecek. Öğrenciler sınav sonuçlarını, şubat ayında öğrenebilecek.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...