2 kuleyi 200 milyon dolara peşin aldı

- Güncelleme:
2 kuleyi 200 milyon dolara peşin aldı

Ekonomi Haberleri

İşadamı Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinde yer alan 481 konutluk iki bloku, en zengin Suudilerden Abdülcevad'a 200 milyon dolara sattı.

İstanbul Maslak'ta inşası devam eden ve Ağaoğlu Grubu tarafından hayata geçirilen Maslak 1453 projesindeki bloklardan ikisi, Suudi Arabistanlı işadamı Ehsaan Fareed Abduljawad'a satıldı. Suudi işadamı bireysel olarak ve parasını peşin ödeyerek 200 milyon dolar verirken, bu işlem tek kalemde yabancıya yapılan en yüksek değerli konut satışı oldu. Aynı projeden daha önce de bireysel olarak Körfez ülkeleri vatandaşlarının 400 daire aldığı açıklandı. Bu projede henüz satışa çıkmamış 7 blok için de yine blok olarak almak üzere Körfez ülkelerinin zenginlerinden talep var. Daha önce Maslak 1453'ten bireysel olarak 73 daire satın alan Suudi Arabistanlı bir işadamı, yine bloklardan birini almak üzere pazarlık yapıyor.
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ile Suudi Arabistanlı işadamı Abduljawad arasında satış sözleşmesi dün İstanbul'da imzalandı. Sözleşmenin imzalandığı töreni Ağaoğlu'nun misafiri olarak Dubai, Kuveyt, Lübnan, Doha ve Yemen'den gelen 23 gazeteci de takip etti. İmza töreninde gazetecilerin sorularını cevaplayan Ali Ağaoğlu, "Bugün imzalarını attığımız bu satış yabancıların ülkemize ve ülkemizdeki gayrimenkul projelerine duyduğu güvenin en önemli göstergesi. Özellikle son günlerde Gezi Parkı olayları sonrasında gündeme gelen ve ekonomide suni olarak estirilmeye çalışılan olumsuz havaya bu satış güzel bir cevap oldu. Gayrimenkule yabancı yatırımcının ilgisi azalmış değil, aksine artarak devam ediyor. Çünkü yabancı yatırımcı Türkiye'nin geleceğini çok iyi okuyor ve planlarını uzun vade için yapıyor." dedi. Mütekabiliyet yasasının değişmesinden bu yana geçen yaklaşık bir yıl içinde yabancıya 631 milyon dolarlık daire sattıklarını belirten Ağaoğlu, bu yıl sonuna kadar yabancıya satıştan 1 milyar dolarlık bir gelir elde etmeyi planladıklarını ifade etti. Körfez bölgesinden aralarında gazetecilerin de bulunduğu önemli bir grubu İstanbul'da konuk ettikleri bugünlerde Gezi Parkı olaylarının meydana geldiğine işaret eten Ağaoğlu, "Misafirlerin Gezi Parkı'ndaki gelişmeleri Türkiye'deki demokrasinin gelişmişliğinin bir göstergesi olarak" değerlendirdiklerini söyledi.
nbsp; nbsp; nbsp; İmza töreninde konuşan işadamı Ehsaan Fareed Abduljawad da, güvenilir bir ülke olduğu için yatırımlarını Türkiye'ye yaptıklarını söyledi. Abduljawad, "Türkiye son yıllarda ekonomik anlamda çok gelişti ve her geçen gün daha da büyüyerek gelecek adına güven veriyor. Bu istikrarın neticesinde Türkiye'nin gelecekte çok daha önemli bir ülke olacağını düşünüyoruz ve ülkenize yatırım yapmak istiyoruz. Gayrimenkul alanında çok ciddi yatırım fırsatları var. Maslak 1453 projesiyle uzun süredir ilgiliydik. Bugün de projeden 200 milyon dolar değerindeki 2 kuleyi alarak yatırım yapıyoruz. İlerleyen dönemlerde de yeni yatırım yapma niyetimiz olabilir, Türkiye'nin ekonomisine ve istikrarına güveniyoruz." diye konuştu.
nbsp; nbsp; nbsp; Yüksekliği 21 ile 55 kat arasında değişen ve 24 bloktan oluşacak Maslak 1453'te 4 bin 789'u konut olmak üzere 5 bin 322 bağımsız bölüm bulunuyor. Proje tanıtımından bu yana 3 bin 40 konut alıcı buldu. Ağaoğlu projelerinin genelinde ise yabancıya bugüne kadar 631 milyon dolar değerinde 1.925 daire satışı gerçekleşti. Bu satışların 606 milyon dolar gibi önemli bir kısmı Körfez ülkeleri vatandaşlarına, 25 milyon doları diğer ülke vatandaşlarına yapıldı. Ağaoğlu, Maslak 1453'ten 800 konutu, My World Europe projesinden de yaklaşık 600 konutu yabancıya sattı. Başlangıçta metrekaresi 3.900 liradan satışa çıkan Maslak 1453 projesinde bugün itibarıyla fiyatlar metrekarede 5 bin 350 liraya çıktı. Proje bitişinde ise fiyatların 9 bin liraya ulaşması öngörülüyor. (Zaman)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...