Ahmet Gündel, 'Gezi provokatörüne darbe dâvâsı açılabilir'

Ahmet Gündel, 'Gezi provokatörüne darbe dâvâsı açılabilir'

GÜNDEM Haberleri

Emekli Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ahmet Gündel, 'Şiddet eylemlerini gerçekleştirenler, hükümeti ortadan kaldırmaya kalkışmakla yargılanabilir' dedi.

Gezi Parkı'nı bahane edip iyi niyetli vatandaşları kendi emelleri için kullanan provokatörlere kötü haber! Emekli Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ahmet Gündel, olaylarda terör ve tahribata karışanların Türk Ceza Kanunu'nun 312. maddesini ihlal ettiğini belirterek, ağır müeyyidelerle karşı karşıya kalabileceğini söyledi. Gündel, olaylara ilişkin özetle şu değerlendirmelerde bulundu: "Bu olayların Terörle Mücadele Yasası'nın birinci maddesinde gösterilen terör suçunun tanımına girdiğini görüyoruz. Polise taş atanlar, mukavemet gösterenler, tahrip edenler, araçlara zarar verenlerin bu hareketleri onları terör örgütü mensubu olmaya kadar götürür. Çünkü fiil, terör fiili. nbsp;Burada çevre duyarlılığı gösteren bazı eylemleri ayırmamız gerekiyor. Bunu bahane ederek şiddet eylemlerini gerçekleştirenlerin nbsp;bu fiilleri, Türk Ceza Kanunu'nun 312'nci maddesinde gösterilen, 'hükümeti ortadan kaldırmaya kalkışmaya, görev yapamaz hale getirmeye' girer." Ahmet Gündel, Gezi Parkı eylemlerine katkısı konusunda CHP hakkında da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın inceleme başlatması gerektiğini söyledi. Gündel, "Ortada CHP, İP ve anlaşıldığı kadarıyla da Silivri'nin birlikte hareketi sonucu gelişen fiiller var. Özellikle CHP'nin desteği önem taşıyor. Başsavcılığın anayasa ve yasalarda verilmiş böyle bir görevi var" dedi. İzmir'de Twitter'dan halkı tahrik etmek suçundan gözaltına alınanlar da "darbe" suçlamasıyla sorgulanmıştı. Cumhurbaşkanı Gül ise, "Twitter üzerinden cadı avına müsaade etmem" diye konuşmuştu.
312. MADDE NE DİYOR?
TCK'nın 312. maddesinde, "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen ya da tamamen engellemeye teşebbüs eden kimseye, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilir" ifadesi yer alıyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...