Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Galatasaray'dan yabancı oyuncu için AB formülü

Galatasaray'dan yabancı oyuncu için AB formülü

SPOR Haberleri

Sportif AŞ Genel Müdürü Lutfi Arıboğan, Avrupa Birliği üyesi futbolculara sınırlamaya takılmadan sözleşme imzalanması gerektiğini söyledi.

Yabancı sınırlaması sebebiyle transferde büyük sıkıntı yaşayan G.Saray, 6+0+4 sistemine karşın, yeni bir teklif gündeme getirdi. G.Saray Sportif AŞ Genel Müdürü Lutfi Arıboğan, AB üyesi futbolcularıyla sınırlamaya takılmadan sözleşme imzalanması gerektiğini söyledi. Lig TV'de Futbol Gündemi programına katılan Arıboğan, "Bence Türk futbolu şu aşamadadır; yerel mi olacağız, global mi??Avrupa'nın önemli bir ülkesi mi, sıradan bir 3. dünya ülkesi mi? Yerel bir lig haline mi gelelim? Avrupa ekonomik krizden etkilenirken biz iyi bir noktaya geldik. AB'ye üye değiliz ve dezavantajlıyız. AB ülkelerinde, AB üyesi oyuncuları vatandaş gibi oynuyor. En azından bunu yapabiliriz."
FELİPE MELO'YU İSTİYORUZ
"Basketbolda, futbolda bunun örnekleri var. AB'ye aday olduğumuz ve bir gün gireceğimiz için, sporcuların sporculuk yaşamları da sınırlı olduğu için, sporcular mahkeme kararıyla AB ülkelerinde AB vatandaşı gibi oynayabiliyor. Federasyonun hemen yapacağı, AB ülkesi gibi olmamızdır. Ara ve temel çözüm budur" diye konuştu. Transfer çalışmaları hakkında da bilgiler veren Arıboğan, "Melo'nun kalmasını arzu ediyoruz, geçen seneki gibi uzamasını istemiyoruz. Melo'yu istiyoruz. Sneijder için bir teklif yok. Mourinho onun eski teknik direktörü ve iyi ilişkisi olması haber değerini artırıyor. Ancak bize bu konuda bir teklif gelmedi" ifadelerini kullandı.
"Yıldız Aysal'dır"
Yönetici Semih Haznedaroğlu, "Bu yönetimin yıldızı başkandır. Kararlarını tartışabilirsiniz; ama takımın en iyi oyuncusu başkandır" dedi. Sneijder'in iyi bir teklif gelmesi durumunda satılabileceğini söyleyen Haznedaroğlu, Nani transferinin de yabancı sınırlamasına bağlı olduğunu dile getirdi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...