Wall Street'i işgal olaylarında neler olmuştu?

/ Kaynak: OZEL
Wall Street'i işgal olaylarında neler olmuştu?

GÜNDEM Haberleri  / OZEL

ABD'nin Gezi Parkı açıklamalarından sonra Başbakan Erdoğan da Wall Street olaylarına atıfta bulunarak ABD'ye cevap vermişti. Peki nedir Wall Street olayları?...

17 Eylül 2011'de ABD'nin New York kentinden başlayan ve kısa sürede küresel bir protesto hareketine dönüşen ''işgal'' eylemi uzun bir süre dünya gündemini meşgul etmişti. Çoğunluğunu genç ve işsiz Amerikalıların oluşturduğu ''Wall Street'i işgal'' hareketi, temel sorun olarak gelir dağılımındaki adaletsizliği ortaya koymaktı. İşgal Hareketi mali krizden bankaları ve Wall Street'i sorumlu tuttu, en zengin yüzde 1'lik kesimin geri kalan yüzde 99'u sömürdüğünü, yoksullara sağlanan sosyal hizmetler kesilirken zenginlerin siyasi güç satın alarak vergi artışını engellediğini savundu. Hareket, zenginlerin daha çok vergi vermesini, iş dünyasının daha sıkı denetlenmesiyle sosyal adalet sağlanması amaçlandı. Yıl boyunca yüzlerce kentte eylemciler ekonomik eşitsizlik ve işsizliği protesto etti. Eylem boyunca 17 kişinin öldüğü biliniyor. nbsp; (aksam.com.tr)

GÜNDEM
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...