Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

SBS'de 1 milyon öğrenci ter döküyor

/ Kaynak: AA
SBS'de 1 milyon öğrenci ter döküyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

İlköğretim 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı başladı. 1 milyon civarında öğrencinin girdiği sınavda 100 soru soruldu ve 120 dakika süre verildi.

İlköğretim 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı (SBS) başladı. Sınav, 839'ü yurt içi, 10'u yurt dışında olmak üzere toplam 849 sınav merkezinde, 60 bin sınav salonunda 180 bin sınav görevlisiyle yapılıyor. Öğrenciler, sınav salonlarına yanlarında sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo, bilgisayar özelliği taşıyan cihazlar ve ek özellikleri olan saatle bulunmaksızın alındı. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemlerinden sonra salon başkanı, sınavda uyulacak kuralları hatırlattı, sınav evrakının bulunduğu güvenlik torbalarını öğrencilerin önünde açarak cevap kağıtlarını ve soru kitapçıklarını dağıttı. Sınava giren 1 milyon 127 bin 211 öğrenciye, 100 soru yöneltilecek ve 120 dakika süre tanınacak. Özel eğitime ihtiyacı olan 2 bin 284 öğrenciye, engel durumlarına göre ek süre verilecek. Sınav başladıktan sonra 20 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak. Sınavın ilk yarım saatinde sınav salonu terk edilemeyecek. Sınav bitimine 15 dakika kala özürlü öğrenciler hariç sınav salonundan kimse çıkarılmayacak. Sınav salonunda tek aday kalmayacağından dolayı en az 2 aday bırakılacak.
Sınav esnasında kopya çekildiğinin salon görevlilerince tespiti halinde kopya çeken öğrencilerin sınavları iptal edilecek. Ayrıca sınavdan sonra cevap kağıtlarının değerlendirmesi yapılırken aynı salonda sınava giren ve aynı tür soru kitapçığını kullanan öğrenciler arasında bilgisayar sistemi aracılığıyla ikili veya toplu kopya taraması gerçekleştirilecek.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...