Bin 800 kilometrelik alan DEAŞ’tan alındı

Düzenleyen:
Bin 800 kilometrelik alan DEAŞ’tan alındı

GÜNDEM Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından gerçekleştirilen Fırat Kalkanı Harekatının başlangıcından bugüne kadar Suriye’nin kuzeyinde bin 860 kilometrelik alan terör örgütü DEAŞ’tan geri alındı.

Suriye’nin kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu tarafından 24 Ağustos’ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı devam ediyor. Operasyon kapsamında, TSK’nın da desteğiyle önemli ilerlemeler kaydeden Özgür Suriye Ordusu, Halep’in batısında bulunan Dağlıbaş köyünü Aralık ayında DEAŞ’tan geri aldı. TSK ile ÖSO’ya bağlı güçler, harekatın başlangıcından bugüne kadar Suriye’nin kuzeyinde bin 860 kilometrelik alanı kapsayan Cerablus, Dabık ve Suran ile 26 noktayı ele geçirdi. Operasyon kapsamında bin 171 DEAŞ’lı terörist öldürüldü. 117 DEAŞ’lı yaralı yakalanırken 6 DEAŞ‘lı da esir alındı.Fırat Kalkanı Harekatı, 24 Ağustos’ta Halep’e bağlı Cerablus bölgesinde başlatılmıştı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...