Yabancılar veremli sayısını artırıyor

Düzenleyen:
Yabancılar veremli  sayısını artırıyor

SAĞLIK Haberleri

Dünya genelinde en çok ölüme yol açan hastalıklar arasında yer alan veremin, Türkiye’de giderek azaldığı, ancak sığınmacı ve göçmen nüfusta hastalık sıklığının arttığı belirtildi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Ülkemizdeki yabancı hastaların takibinin iyi yapılması gerektiğini söyleyen Türk Toraks Derneği Başkanı Prof. Dr. Kalyoncu “Son yıllarda Türkiye’deki yabancı nüfusun artmasıyla, veremli hasta sayısında artış oldu. 2011 yılına kadar yılda 200 yabancı ülke doğumlu verem hastası varken, 2015 yılında ülkemizde bu rakam 872 oldu. Yabancı hastalar veremli sayısını artıyor” dedi. Özellikle eski Sovyetler Birliği ülkelerinden gelen hastalarda ilaç direncinin tehlikeli boyutlarda olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kalyoncu “Dahası ülkemizde olmayan yaygın ilaç dirençli hastalar da buradan gelmektedir. Yabancı  hastaların bir başka sorunu, uzun süren verem tedavisini düzenli sürdüremiyor olmalarıdır” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...