Esad, yardımcısının babasına karşılık, bir otobüs esiri bıraktı

/ Kaynak: CHA
Esad, yardımcısının babasına karşılık, bir otobüs esiri bıraktı

DÜNYA Haberleri  / CHA

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad'ın babası, Suriye ordusunun elinde bulunan ve aralarında kadınların da olduğu bir grup sivil rehine ile esir değişimi yapıldı.

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad'ın babası, Suriye ordusunun elinde bulunan ve aralarında kadınların da olduğu bir grup sivil rehine ile esir değişimi yapıldı. Muhalifler, Mikdad'ın babasını teslim etmesinin ardından Esad yönetimi de aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda sivili serbest bıraktı. Sivillerin tutuklanma emrinin bizzat Mikdad tarafından verildiğini ifade eden muhalifler, daha önce Mikdad'ın babasını kaçırmıştı. Serbet bırakılan sivillerin daha önce Esed güçleri tarafından Dera şehrinde rehin alındığı ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu belirtiliyor. Sosyal paylaşım sitelerinde yer alan görüntülerde Baba Mikdad ile muhalifler arasındaki diyaloglar dikkat çekiyor. Muhalifler, oğlunun ne iş yaptığını sorulması üzerine 80 yaşındaki Baba Mikdad,"Oğlum devlette çalışıyor, ancak ne iş yaptığını bilmiyorum. Benim gibi okuması yazması olmayan 80 yaşındaki bir adam nereden bilsin" yanıtını veriyor. Görüntülerde muhalifler, kendilerinin de Deralı olduklarını ve oğlunun Deralı çok sayıda kadının kaçırılması emrini verdiğini söylemesi üzerine, "Oğlum böyle şey yapmaz!. Asker emretmiştir. Ancak benim oğlum böyle bir emir verdiyse, yüzüne tükürürüm!" karşılığını veriyor.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...