Ev hapsindeki İranlı muhalif lider Kerrubi'nin istifası kabul edilmedi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ev hapsindeki İranlı muhalif lider Kerrubi'nin istifası kabul edilmedi

DÜNYA Haberleri  / AA

İran'daki İtimad-i Milli Partisi Merkez Konseyi, ev hapsindeki muhalif lider Kerrubi'nin genel başkanlıktan istifasını kabul etmedi.

İran'da ev hapsindeki muhalif lider Mehdi Kerrubi'nin "İtimad-i Milli Partisi Genel Başkanlığı" görevinden istifasının partinin merkez konseyi tarafından kabul edilmediği bildirildi.

İran Öğrenci Haber Ajansı'nın (ISNA) haberine göre, İtimad-i Milli Partisi Merkez Konseyi, Kerrubi'nin istifasını değerlendirmek üzere toplandı.

Genel Başkan Yardımcısı Resul Muntecibniya toplantı sonunda Kerrubi'nin istifasının oy birliğiyle reddedildiğini açıkladı.

Ev hapsi nedeniyle istifa etmişti

İran'da yaklaşık altı yıldır ev hapsinde tutulan muhalif lider Kerrubi, 27 Aralık'ta İtimad-i Milli Partisi'nin internet sitesinde yayımladığı bir mektupla genel başkanlıktan istifa ettiğini duyurmuştu.

Kerrubi mektubunda, "Yasa dışı bir şekilde 2011 yılında başlayan ve ne zaman sona ereceği belli olmayan ev hapsinde olmam sebebiyle partinin genel başkanlığından istifa ediyorum." ifadelerine yer vermişti.

Seçimlerden sonra çıkan olayları yönlendirmekle suçlanan Kerrubi ile diğer cumhurbaşkanı adayı Mir Hüseyin Musevi de 2011'den bu yana ev hapsinde tutuluyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...